Home / Backpacken zuid-oost Azië / Backpacken zuid-oost AziëBackpacken zuid-oost Azië

Backpacken zuid-oost Azië

Azië, prachtige natuur, bijzondere plaatsen en steden en heerlijk eten, wie wil er nu niet naartoe? Ontrafel de mystiek van het verre oosten en ga als backpacker het zuidoostelijke gebied verkennen, op uw eigen tempo en eigen manier. Als backpacker reist u niet alleen voordelig, u heeft ook enorm veel vrijheid en het is een garantie op avontuur! Met zuid-oost Azië wordt geduid op het schiereiland, ten zuiden van China en Nepal. De landen Myanmar (ofwel Birma), Thailand, Vietnam, Maleisië, Indonesië en de Filippijnen vormen zuidoost Azië. Het is mogelijk om het in een keer goed te doen om een prima route door deze landen te stippelen. Ons advies over de voorbereiding, van inentingen tot het boeken, van de juiste creditcards tot andere informatie, is professioneel en uitermate betrouwbaar. Niet in de laatste plaats over de route! Uiteraard kun je zelf uitstippelen, gedeeltelijk of helemaal bestaande routes volgen.

De genoemde landen hebben enorm veel te bieden aan de backpacker.

Grote steden, prachtige bezienswaardigheden zoals eeuwenoude ruïnes en tempels en uiteraard adembenemende stranden en de natuur in het binnenland. Een uitstekend startpunt is bijvoorbeeld Bangkok, de hoofdstad van Thailand. Een enorme stad, boeiend, rijk aan cultuur en bezienswaardigheden met tempels en ruïnes. Zowel historische als hypermoderne gebouwen zijn in deze stad te zien. Niet voor niets wordt Bangkok ook wel de toeganspoort van Azië genoemd.

Backpacken zuid-oost Azië

Verder reizen kan uitstekend per trein en/of  bus. De infrastructuur is uitstekend en helemaal niet duur, integendeel. Overnachting kan van tevoren al geregeld worden, maar ook ter plekke is het geen probleem. Zoek lekker uit waar het leuk en voordelig is!

Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië is niet minder boeiend en interessant, integendeel. Deze stad is onmiskenbaar indrukwekkend. Overnachten is betaalbaar, bovendien is het niet heel ver van het strand, een bezoek daaraan kan een goed vervolg zijn.

Maar ook kleinere landen en dito steden hebben hun eigen charmes, juist in de gebieden waar het minder toeristisch is, kan het uitermate interessant zijn. Er zijn veel eilanden, prachtige stranden, het binnenland met de groene oerwouden, de bergen die soms zelfs voor de mindere sportieveling te beklimmen zijn, de zonsop- en zonsondergangen op bepaalde plaatsen, de mogelijkheden zijn eindeloos! Ook in het binnenland zijn er meren en rivieren. Raften door bepaalde stukken is een prima manier op optimaal van het landschap te genieten.

Behalve de verschillende landen kom je ook in aanraking met diverse culturen, landschappen en klimaten. In een gebied is er veel vertegenwoordigd. Voor de sportieveling is er van alles mogelijk, bergbeklimmen, watersport zoals duiken en surfen.
Eten en overnachten in Azië zijn net als het reizen, heel betaalbaar. Voor het geld hoef je het dus niet te laten. Informatie inwinnen vooraf is van uitermate groot belang, zodat je het maximale uit je reis kunt halen en niet voor onaangename verrassingen komt te staan en vooral ook ziet wat je wilt zien.

Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft, schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief! Boordevol tips om maximaal van zuidoost Azië te zien en te genieten!