Home / Backpacken Zuid-Afrika / Backpacken Zuid-AfrikaBackpacken Zuid-Afrika

Backpacken Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika, een prachtig land in het allerzuidelijkste punt van Afrika. Bijzondere steden, prachtige kuststreek om maar niet te spreken van de binnenlanden! Het is zeker de moeite waard om dit land te vereren met een bezoek en te gaan backpacken. Juist met backpacken zult u in alle opzichten de cultuur en de eigenheid van dit mooie land in alle opzichten ruiken en proeven. Backpacken staat voor vrijheid en avontuur.

Zuid-Afrika is in alle opzichten een rijk land, de cultuur, de natuur, de stranden en niet te vergeten de steden. Niet voor niets gaan steeds meer mensen als backpacker op ontdekkingstocht, ook omdat men zich minder laat weerhouden door allerlei wilde verhalen over de veiligheid in Zuid-Afrika. Mooie steden, stranden en een prachtige natuur, alle benodigde ingedriënten voor een prachtige backpack reis!

Een goede voorbereiding is uiteraard het halve werk.

Voor Zuid-Afrika is een inenting verplicht, die voor gele koorts en er zijn verschillende inentingen aanbevolen. De medicatie om kwalen te voorkomen en genezen is tevens aan te bevelen. Er zijn nog meer zaken die u vooraf beter kunt overwegen, de tijd van het jaar waarin u reist en uiteraard wat u beslist wilt zien. Geen zorgen over de bagage, mocht u iets vergeten zijn kunt u alles voordelig aanschaffen, het is absoluut niet nodig om uw koffer vol te stouwen met zaken die voor een habbekrats te verkrijgen zijn.

U kunt voor uw reis een auto huren, dat is te overzien, zelfs een kopen voor langere tijd of gebruik maken van de Bazbus. Hier ontmoet u tevens andere backpackers en kunt u zorgeloos genieten.

Er is meer dan genoeg te zien! In Kaapstad, wellicht een goed idee om dit als startpunt te kiezen, zijn er vele historische bezienswaardigheden, volop gelegenheid om te winkelen, restaurantjes etc. U kunt tevens naar Robbeneiland, waar Nelson Mandela gevangen heeft gezeten.

De stranden bij Kaapstad zijn zonder twijfel adembenemend. Een goed begin voor de backpacker!

Backpacken Zuid-Afrika.

Daarnaast zijn er uiteraard diverse natuurparken. Een van de bekendste is het Krugerpark, het grootste Wildpark van Zuid-Afrika. Niet alleen de prachtige ongerepte natuur, maar uiteraard ook de dieren die u in het wild zult zien maakt het onvergetelijk!

U kunt ervoor kiezen om in het park te overnachten, maar dat is alleen toegestaan in de daarvoor erkende plaatsen. Wilt u op eigen gelegenheid overnachten? Dan kan het buiten het park. Kamperen is in Zuid-Afrika tevens goed mogelijk. Er is nog veel meer in Zuid-Afrika. De wijngaarden, de bergen, de oranjerivier en niet te vergeten de watervallen waar deze rivier op uitloopt, de Augrabies. Watervallen van maar liefst 250 meter hoog!

Naast Kaapstad is Johannesburg ook een grote en belangrijke plek in Zuid Afrika met een rijke geschiedenis. In dit bijzondere land heeft u alles in een, ontspannen, genieten, avontuur en geschiedenisles. Zuid-Afrika is van harte aanbevolen.

 

Blijf op de hoogte door middel van onze nieuwsbrief, als u zich inschrijft ontvangt u deze gratis per e-mail en kunt u volop gebruik maken van de tips.