Home / Backpacken / Backpacken MaleisiëBackpacken Maleisië

Backpacken Maleisië

Het is niet ieders eerste of favoriete keuze als het gaat om Azië. Andere landen zijn meer gewild, maar Maleisië heeft de backpacker veel te bieden, dit zult u na het lezen van dit artikel beamen. Enerzijds zijn de prijzen ook wat hoger dan in de rest van Azië, maar dan heeft u dit unieke land in alle opzichten gezien.

Dit land is een geschikte keuze voor elke backpacker, zelfs voor iedereen die dit nog nooit heeft gedaan. Het land is toch meer georganiseerd en schoner dan andere Aziatische landen.

Buiten dat is ook de infrastructuur en vooral het openbaar vervoer ook nog beter dan in de rest van Azië. Perfecte bus- en treinverbindingen zorgen ervoor dat u in het hele land altijd overal naartoe kunt, plus nog moderne minibusjes. Backpacken wordt op deze manier zeer eenvoudig en aantrekkelijk.

Maleisië

De vliegreis buiten het hoogseizoen valt mee, een ticket naar Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië is dan goed betaalbaar. De eerste (of meerdere) overnachtingen in Kuala Lumpur waar u de stad kunt verkennen (of u bewaart dit voor de terugreis). In deze hoofdstad kunt u al volop genieten van het Aziatische eten.

Een andere stad waar cultuur meer voorop staat is Penang. Indien dit uw interesse heeft is het een aanbeveler. In Maleisie is er voor iedereen iets te genieten, de natuur, de steden en de cultuur. Uiteraard zijn er zeker in de hoofdstad moderne westerse invloeden, maar in andere steden ziet u meer van de cultuur en geschiedenis van Maleisië.

Een echte aanrader voor iedereen is de Cameron Highlands, dit is een hooggebergte.

Het is al een voordeel dat het er minder warm is. Het ligt op 150 km afstand van Kuala Lumpur, dat is eenvoudig te overbruggen. Wandelen is er heerlijk, dit is tevens ook goed mogelijk omdat het er koeler is en u kunt genieten van het uitzicht, een prachtige plek om alles goed te overzein. Maar het belangrijkste van dit berggebied is dat er theeplantages zijn. Theedrinken met de Engelse scones is een unieke ervaring! Ooit heeft een man met de achternaam Cameron dit gebied ontdekt en vanwege het klimaat is het een prima plek om thee te verbouwen.

Nog meer natuur zien? Bezoek dan de jungle, boek een trip, dit kan namelijk in Taman Negara. Zo ontdekt u wat het echt is om in de jungle te zijn.

Wilt u bijkomen aan het eind of het begin, of wellicht beide? Het eiland Perhentian is een werkelijk een tropisch paradijs voor iedereen, jong en oud, groot en klein. Voor wie toch actief wil zijn is er de mogelijkheid om te duiken of te snorkelen en zo iets waar te nemen van het mooie wat in de zee leeft.

In Maleisië kunt u tevens betaalbare accommodaties voor de nacht boeken, het kan van eenvoudig tot en met vijf sterren. Daarom, voor iedereen van elke leeftijd is het mogelijk om te gaan backpacken in dit veelzijdige land.

Meer informatie hierover? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief, dit is geheel gratis en staat boordevol tips.