Home / Backpacken / Backpacken JapanBackpacken Japan

Backpacken Japan

Wat u associeert met dit land, de grote stad Tokio, vechtsporten, sushi of wat dan ook, Japan is een prima land om te backpacken. Om apart naartoe te gaan of als onderdeel voor uw reis door Azië. Duik letterlijk en figuurlijk de Japanse cultuur in en ontdek de rijkdom ervan. Japan is een apart land in Azië, het wordt eigenlijk nooit in een adem met andere landen. Er zitten voordelen aan het backpacken in dit specifieke land, geen inentingen en een visum is ook niet nodig.

Een nadeel is echter wel dat Japan aanzienlijk duurder is dan ander Aziatische landen.

Daarentegen is Japan een voorbeeld voor een bijzonder goed georganiseerd en schoon land. De infrastructuur is een groot voorbeeld voor de rest van de wereld, punctueel en altijd op het juiste tijdstip. Rondreizen door Japan is geen enkel probleem. Integenstelling tot de andere landen in Azië is het beter om van tevoren de accommodaties te boeken, zodat u goed weet met welke kosten u te maken krijgt. Plan daarom op tijd, er zijn relatief niet veel guesthouses in Japan. Hoe eerder, hoe voordeliger en is het ook duidelijk waar u naartoe kunt.

Japan is een land dat bestaat uit vier eilanden, namelijk Hokkaido (het grootste eiland), Honshu, Shikoku en Kyushu. De hoofdstad die tevens de grootste en bekendste is, is Tokio. Deze is op een na de allergrootste hoofdstad van de hele wereld, er wonen in de wijde omtrek alles bij elkaar 40 miljoen mensen. De stad Kyoto is eveneens een aanrader, mede omdat er zoveel te zien is en het eten schijnt er heerlijk te zijn. Ook Japan heeft kastelen en andere bezienswaardigheden. Japan is een land van diverse godsdiensten waaronder het Boeddhisme, het Christendom en het Sjintoïsme waarvan overal gebouwen zijn terug te vinden.

Backpacken Japan

Maar nu over de natuur in Japan, veel mensen komen inderdaad voor de steden, maar het landschap in Japan is even uniek als in andere landen. In het noorden van Japan kan het ’s winters bitter koud worden in combinatie met een flinke hoeveelheid sneeuw. In de zomer is de temperatuur heel aangenaam, tussen de 20 en 25°. Het zuiden van Japan is tropisch met in de zomer temperaturen van 35-40 celsius, waardoor Japan wel een werelddeel op zichzelf lijkt. Daarom is het niet verwonderlijk dat de natuur ook afwisselend is. Japan is bekend vanwege de rijstvelden en niet te vergeten de vulkanen.

Het noordelijkste eiland Hokkaido heeft bergen die aan de Alpen doen denken en tevens uitgebreide natuurparken die uw bewondering zullen oproepen.

Op het eiland Kyushu zijn er diverse bezienswaardigheden, waaronder de Mount Aso. Japan kent verschillende vulkanen gebieden en deze is ongeveer de grootste. Daarnaast is er nog een heel bijzondere grote kloof met een prachtige waterval.

In het zuiden van Japan, op de Okinawa eilanden, zijn er geweldige tropische stranden. Om te zonnen, zwemmen, te snorkelen en duiken, u zult er niet uitgekeken raken.

Meer bijzonderheden vindt u in onze nieuwsbrief, u kunt zich gratis inschrijven en veel plezier hebben van onze tips.