Home / Alleen backpacken / Wintersport OostenrijkWintersport Oostenrijk

Oostenrijk is natuurlijk de plek bij uitstek wanneer u een geslaagde en gezellige wintersport wilt boeken. De leuke gemütliche dorpjes, bruisende après-ski mogelijkheden en het feit dat vele Nederlanders zich goed kunnen redden in de Duitse taal maken Oostenrijk voor de Nederlanders aantrekkelijk.

Wanneer u overweegt om een wintersport vakantie te boeken dan kunt u natuurlijk in vele plaatsen terecht. Met der tijd zult u waarschijnlijk meerdere plaatsen ontdekken, maar wilt u reeds een streepje voor zijn, dan zijn de volgende bestemmingen zeker de moeite waard.

Montafon

Het Montafon ligt in Vorarlberg. Dat is dus de provincie ten westen van Tirol, direct aan de grens met Zwitserland. De bergen zijn hier spits en het Montafon biedt diverse skigebieden voor zowel beginners als gevorderden. Vooral de plaats Tschagguns ligt zeer centraal, waardoor u elke dag een ander skigebied aan kunt doen. Een tip voor een voordelige overnachtingsplaats: Ferienwohnung Tschagguns en een overzicht van appartementen en hotels kunt u vinden op appartementmontafon.nl

Een zeer groot voordeel van het Montafon is de reistijd die je hebt vanuit Nederland. Woon je aan de grens in de buurt van Venlo dan heb je maar 6 uur reistijd en kom je uit de randstad dan kun je met 8 uur rijden al op de latten staan.

Serfaus, Fiss, Ladis

Serfaus, Fiss en Ladis liggen in Tirol en de dorpen liggen al vrij hoog waardoor hier ook zeker sneeuw zal liggen. U zult een kleine pas moeten rijden dus neem zeker sneeuwkettingen mee.  De aankomst in een wit wonderland is natuurlijk geweldig! Het skigebied is zeer kindvriendelijk. Zo zijn er vele skischolen, diverse kinderhotels en speciale kinder pistes met leuke attributen. Het hoofddorp is Serfaus, wat grotendeels autovrij is. Voor een geschikte accommodatie kijkt u op Hotel Serfaus

Gerlos

Gerlos is een feestnummer en een prachtig skidorp. In Gerlos hoeft u waarschijnlijk geen Duits te spreken daar bijna het gehele dorp zal bestaan uit Nederlandse gasten en Nederlands sprekend personeel. Gerlos heeft zeer brede pistes en maakt deel uit van de Zillertal Arena, waarbij vele skigebieden door één skipas met elkaar zijn verbonden. Naast Gerlos zou u dus ook kunnen skiën in  Mayrhofen of de Hintertuxer Gletsjer. Een goed hotel in Gerlos vindt u via Hotel Gerlos

Ischgl

Ischgl is een echt wintersportdorp met Allure. Een echte belevenis voor de hogere klasse! Niks is te gek voor dit dorp dat staat voor luxe, comfort, uitgaan en goed geprepareerde pistes. Wil je opgehaald worden met een helikopter vanaf Innsbruck, dan draaien ze daar in Ischgl hun hand niet voor om. Sterker nog misschien kom je wel op de wachtlijst.  Ischgl ligt hoog en is zeer sneeuwzeker. Echte publiekstrekkers zijn de openings- en afsluitfeesten waar bekende internationale artiesten optreden. HotelIschgl.nl geeft u een overzicht van de beste hotels in Ischgl.

Saalbach Hinterglemm

Het Skicirus Saalbach Hinterglemm biedt u wellicht de beste wintersportbeleving. Meerdere aan elkaar verbonden dorpen, vele pistes tot in het dal en volop après-ski kenmerken dit skigebied. Sinds de verbinding met Fiberbrunn is het één van de grootste skigebieden in Oostenrijk. Saalbach Hinterglemm heeft brede pistes, gezellige hutten op de pistes en alles is aan elkaar geschakeld.  Hinterglemm is daarbij de plek van uitstek. Compleet centraal in het skigebied en met 3 pistes die uitkomen in het dorp bent u bijna altijd met uw hotel aan of vlakbij de piste. Bekijk Alpine Palace Hinterglemm voor een buitengewone wintersport in Hinterglemm.