Home / Thailand backpackroute / Thailand backpackroute.Thailand backpackroute.

Thailand backpackroute.

Of Thailand onderdeel uitmaakt van een backpackreis door (zuidoost) Azie, of als volledige bestemming is, met de juiste route haal je het meeste uit je reis. Wat je ook van plan bent of wat je ook wilt zien of doen, de variatie is belangrijk en uiteraard is het aan te bevelen Thaise hoogtepunten mee te nemen. Maar ook de minder toeristische en populaire gebieden kunnen juist aan te bevelen zijn.

De hoogtepunten van dit Aziatische land in het zuidoosten in het algemeen zijn uiteraard de stranden, de natuur in het binnenland met het echte tropische regenwoud, de steden zoals Bangkok, de bergen, rivieren en niet te vergeten de vele boeddhistische tempels en beelden. Zelfs drie of vier weken zijn voldoende om dit boeiende land te ontdekken.

Bepaal daarom waar je wilt beginnen. Uiteraard wordt Bangkok, de hoofdstad in het zuiden het meest gekozen. Maar in het noorden is ook een vliegveld, niet ver van de andere landen Laos en Myanmar. Toch is het zuiden het meest aan te bevelen, het is eenvoudiger om rond te reizen en van alles te zien, eventueel de eilanden, zoals Phuket, Krabi en andere eilandjes langs de kust.

Bangkok is een boeiende stad, maar wel met veel uitlaatgassen en veel chaos.

Bekijken is leuk, winkelen eveneens (ook voor de vergeten spullen), maar verder trekken ook! De trein is een prima vervoersmiddel in dit land, je kunt zelfs slapend reizen, een bus is een goed alternatief. Zelf rijden is niet aan te bevelen, het verkeer is chaotisch en bijzonder gevaarlijk! Voor de snelle reiziger die weinig tijd heeft, binnenvluchten zijn goed te doen en zeer betaalbaar. Daarna kun je doorreizen naar de populaire badplaats Hua Hin en genieten van zon, zee en strand. Vervolgens, als je weer aan drukte toe bent, is Ayutthaya, een veel oudere stad (en de vroegere hoofdstad) een goede optie, mede vanwege de aloude tempels.

Verder trekken langs de kust is een optie, zo kun je ook de eilanden Phuket en Krabi bezoeken, eventueel de andere eilanden. Met de unieke samenstellingen, een mengelmoes van bergen, jungle, stranden en prachtige watervallen.

Het noordelijkste punt, Chiang Mai mag niet ontbreken tijdens de echte backpackreis. Het noordelijkste punt van Thailand, dicht bij andere landsgrenzen en weer een ander landschap en zelfs klimaat. Door er te komen zie je al veel van het land. Chiang Mai waar je ‘s nachts naar de markt kunt gaan en de vele tempeltjes binnenwandelen is uitermate boeiend.

Het central deel (je kunt zo weer terugreizen naar Bangkok), bestaat uit het echte tropische regenwoud. Voor de sportievelingen is er de mogelijkheid om te raften over de rivieren.

Zo krijg je het maximale mee, van de kust, maar ook het binnenland en heb je tevens de mogelijkheid om de eilandjes te bezoeken.

Omdat Thailand groot is, verschillen de klimaten enigszins van elkaar, dit is belangrijk om aan te denken bij de planning van de route en de periode van het jaar. Ga naar de beste plekken, in de beste seizoenen. Zo wordt de hele route een feest!