Home / Alleen backpacken / “Professionele” backpacker worden, hoe doe je dat?“Professionele” backpacker worden, hoe doe je dat?

Je bent klaar met studeren en wilt graag een rondreis maken. Je begint in Thailand en reist verder naar Vietnam. Na 1,5 maand, als je rondreis bijna afgelopen is, besef hoe goed het leven is en dat je dit voor de rest van je leven wilt blijven doen. Maar het rondreizen kost alleen maar geld, dus hoe ga je dat doen? Gelukkig zijn er diverse opties om digtial nomad te worden. Dit is iemand die overal ter wereld kan werken. Het enige wat je nodig hebt is een laptop en wifi. Wat zijn de banen die je kan doen als digital nomad en wat heb je verder nodig?

Backpacken

De werkzaamheden

Je hebt het misschien niet door maar er zijn heel veel banen die niet afhankelijk zijn van de locatie waar je woont. Zo zou je bijvoorbeeld een blogger kunnen worden, die schrijft over alle verhalen die hij/zij meemaakt. De meeste mensen zien bloggen als iets wat erg simpel is. Toch is het nog best ingewikkeld om hier echt goed in te zijn. Daarom raad ik altijd aan om een cursus social media te volgen, om diverse tips en tricks te leren over het gebruik van social media.

Ook zou je fotograaf kunnen worden. Hierbij is het nog wel belangrijk dat je je foto’s goed kan bewerken en uiteindelijk kan verkopen. Heb je hier weinig ervaring in? Overweeg dan eens een cursus illustrator. Verder zijn er tal van banen die je kan doen, zoals vertaler, online coach, reisagent of webdesigner.

Tips en tricks

Lijkt een leven als digital nomad je wel wat? Dan zijn er wel wat tips en tricks die je kan gebruiken. Het is ten eerste belangrijk om voor jezelf een doel vast te stellen. Wil je geld verdienen om het weer uit te geven, of wil je er echt van kunnen sparen. Daarnaast is het belangrijk dat je eerst tijd en geld in jezelf investeert voordat je gaat beginnen. Zoals ik eerder al heb genoemd zou je diverse cursussen kunnen volgen. Als laatst is het heel belangrijk dat je discipline hebt. Als je denkt dat je 1 uurtje per dag even snel kan werken en voor de rest alleen maar kan ‘chille’ heb je het fout. Het is belangrijk dat je verantwoordelijkheid neemt en zodra je werk af is pas op het strand gaat liggen.