Home / Paklijst backpackenPaklijst backpacken

Paklijst backpacken

Backpacken is niet alleen voor de jonge 18 plusser weggelegd, het is voor iedereen! Alleen, met z’n tweeën of een klein groepje de ware aard van een (gedeelte van) een land of een werelddeel verkennen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Backpacken mag wel maar hoeft niet primitief te zijn, integendeel. Het is allemaal afhankelijk van welk land en welk gebied u gaat bekijken in welk seizoen van het jaar.

Hoe verschillend de landen, de klimaten en de landschappen ook zijn, toch zijn er zaken die echt elke backpacker nodig heeft. Zelfs al laat u zich vervoeren door bussen en treinen en heeft u in luxe accommodaties overnachtingen geboekt, zijn bepaalde zaken altijd van belang.

Allereerst: goede, stevige, ventilerende en waterdichte wandelschoenen, met een ijzersterk profiel, het beste is op enkelhoogte. Zelfs al gaat u naar een warm land, de ventilerende waterschoenen zorgen voor comfort. Wandelen door de natuur kan (onaangename) verrassingen bezorgen, beekjes die erdoor stromen, langs rivieren of over rotsen, een onverwachte regenbui en er zijn nog meer mogelijkheden. Wilt u bergen beklimmen, dan zijn de wandelschoenen ook onontbeerlijk, zeker als u zelfs bij sneeuw uitkomt!

Regenkleding is altijd overal nodig. Ook deze kan ventilerend zijn, kies daar ook voor, zo bent u altijd voorbereid, ook voor een tocht over de rivier, bij een waterval en tegen een onverwachte regenbui.

Paklijst backpacken

Een dagje door de stad wandelen is tevens vermoeiend, ook dan komen de wandelschoenen goed van pas. Het alternatief is uiteraard wandelsandalen die aan dezelfde eisen moeten voldoen.

Houdt u het dichtbij huis, in Europa en u wilt bijvoorbeeld Scandinavië gaan verkennen, dan kan dat uitstekend. Met plaatselijke overnachtingen, een caravan, tent of camper, het kan allemaal. Hoewel Scandinavië niet zo verschillend lijkt met ons land, zijn er wel degelijk zaken waaraan u moet denken. De muggen bijvoorbeeld in de zomer, die het de toeristen niet gemakkelijk maakt.

Toch is het een goede keus indien uw garderobe op diverse klimaatzones is aangepast. Indien u namelijk rondreist in Vietnam, komt u vier verschillende klimaatzones tegen!

Gaat u naar landen zoals Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland of Australië moet u niet vergeten dat deze landen niet alleen omgekeerd zijn op de aardbol, maar de seizoenen eveneens.

Bekijk hoe de infrastructuur is van een bepaald land, naar het klimaat in het desbetreffende seizoen.

U kunt ervoor kiezen, zelfs al gaat u naar van tevoren geboekte accommodaties, om toch een slaapzak en/of kussen mee te nemen.

Als u zich altijd overal schoon wilt voelen, neem dan zowel vochtige als droge washandjes mee en een flesje met vloeistof om droog de handen te wassen komt ook van pas.

Het is niet altijd noodzakelijk om bepakt en gezakt op reis te gaan. In diverse landen zijn de dagelijkse benodigdheden zo voordelig geprijsd dat het de moeite niet loont om met flessen shampoo en douchecrème te gaan sjouwen op het vliegveld.

Medicatie moet er altijd zijn en tevens voldoende voorraad. Zorg daarvoor, net als een reisverbanddoosje. Een nekkussen kan het reizen ter plaatse comfortabeler maken.

Meer informatie vindt u in de tips van onze nieuwsbrief, waarvoor u zich gratis kunt inschrijven.