Home / Paklijst backpacken Azie / Paklijst backpacken AziePaklijst backpacken Azie

Paklijst backpacken Azie

Azie is een werelddeel met prachtige steden, natuur en gebouwen. De cultuur is heel anders dan die van Europa, daarom willen velen uiteraard dit van dichtbij aanschouwen en ervan genieten. Backpacken is een prima manier, maar ga goed voorbereid op pad!

Het ene Aziatische  land is het andere niet. China of Japan is al een wereld van verschil. De kosten, de accommodaties en de infrastructure kunnen heel verschillend zijn, om nog maar niet te spreken van het klimaat!

Bedenk allereerst welke landen je wilt bezoeken en vooral in welke periode. Hierop moet je garderobe zijn afgestemd. Zelfs een land als Vietnam heeft al vier klimaatzones. Indonesie heeft een regentijd en is daarnaast bijzonder warm.

Zeker als je hogere gebieden wilt bezoeken of wilt klimmen, zijn bergschoenen en warme kleding uitermate belangrijk!

Voor elk seizoen en voor elk land in Azie is het altijd aan te bevelen om waterdichte wandelschoenen en regenkleding mee te nemen. Het is van groot belang dat je kunt wandelen op comfortabele schoenen, of je nu steden bezoekt of natuurparken wilt bekijken, wandelschoenen zijn een must. Regenkleding kan eenvoudig met een poncho die verpakt is. Gemakkelijk tevoorschijn te halen en weer in te pakken.

Een reishanddoek. Het ligt eraan waar en hoe je gaat overnachten, meestal zijn er handdoeken beschikbaar, maar een of twee meenemen is altijd een veilig idee. Reishanddoeken zijn lichter en nemen minder plaats in, bovendien drogen ze ook sneller.

Dunne kleding is uiteraard ook van belang, zeker tijdens de zomer en tijdens het bezoeken van steden. Hoe dan ook, zorg vooral dat het comfortabel is, zodat u gemakkelijk kunt lopen, fietsen en bewegen. Hoofdbedekking kan eveneens behulpzaam zijn, zowel bij hitte als bij regen of kou.

Sokken, zelfs al is het hoog zomer, zijn ook belangrijk. Indien het erg warm is zijn wandelsandalen uiteraard ook een optie.

Uiteraard toiletspullen, hoewel ze in sommige Aziatische landen zo goedkoop zijn, dat je vooraf moet afwegen hoeveel kilo je mee wilt/mag meenemen en ontdek of het extra gewicht het betalen of de moeite waard is. Slotjes/sloten zijn ook een aanrader, voor tassen, kluisjes etc. Voor elk land apart zijn er reis gidsen beschikbaar, stop deze ook in je tas, dat is gemakkelijker dan elke keer op internet te moeten kijken.

Voor een aantal landen in Azie zijn bepaalde medicijnen noodzakelijk, net als visa. Nogmaals, het ene land is het andere niet. Middelen tegen muggen, zijn erg belangrijk in vrijwel elk land in Azie.

Ga je veel met de trein of bus? Zorg dan voor een nekkussentje en eventueel oordopjes.

Voor je fototoestel, smartphone etc. is het belangrijk dat ze altijd overal kunnen worden opgeladen. Neem daarom de benodigde spullen mee.

Hygiene is belangrijk, juist in warme landen. Kies daarom voor producten waarbij je altijd overall je handen kunt wassen. Droge en vochtige washandjes zijn ook heel handig voor onderweg.