Home / Nieuw-Zeeland backpacken / Nieuw-Zeeland backpackenNieuw-Zeeland backpacken

Nieuw-Zeeland backpacken

Als u eens iets wilt wat compleet anders is, dan is Nieuw-Zeeland de juiste keus! Alles is letterlijk omgekeerd. De rijrichting (links), de vier jaargetijden, kerstmis valt in de zomer en in plaats van lawaai en stank vindt u ruimte, frisse lucht, mooie steden en zelfs ongerepte natuur. Door daar te gaan backpacken heeft u gegarandeerd een mooie reis en een unieke ervaring!

Hoewel Nieuw-Zeeland niet een heel groot land is of lijkt, zeker niet in vergelijking met Australië, is de afstand tussen het Noorderleiland, waar het subtropisch is, en het uiterste punt van het Zuidereiland is 2000km. De breedte varieert van enkele honderden meters tot en met enkele honderden kilometers. Als u enkele weken de tijd heeft, is het zeker mogelijk om van noord naar zuid te reizen en/of omgekeerd. In totaal wonen er zo’n 4 miljoen mensen in Nieuw-Zeeland. Driekwart van de bevolking woont op het Noorder eiland, een kwart op het Zuider eiland.

Nieuw-Zeeland backpacken

Vanwege deze lengte (en breedte) zijn er ook diverse klimaten.

Op het noorder eiland is het wat warmer, subtropisch en in het zuiden dientengevolge koeler. Verschillen komen tevens voor tussen  de oost- en westkust, op de westelijke kant valt veel meer regen dan in het oosten. In het oosten zijn de Nieuw-Zeelandse alpen waar het veel droger is. Juist omdat het klimaat zo aantrekkelijk is, omdat het gematigd is, is Nieuw-Zeeland een prima plek. In andere landen kan het zo warm zijn dat er veel tijd en energie verloren gaat. In Nieuw-Zeeland is het gemakkelijk om lekker actief te blijven!

In een land waar in onze zomer een wintersport vakantie is en in de winter juist een strandvakantie, is het de moeite waard om de specialiteiten te ontdekken. Op het noordereiland kunt u de warmwaterbronnen, geisers en vulkanen vinden, deze bezienswaardigheden zijn kenmerken voor Nieuw-Zeeland. Bovendien bevindt zich daar het allergrootste meer. Langs de kust zijn er baaien, die het bekijken waard zijn.

Uiteraard zijn er ook steden, de grootste stad, Auckland in het noorden, Wellington, niet de grootste maar wel de hoofdstad, in het zuiden. Vanwege de afwisseling van dit eiland wordt de backpackreis eveneens afwisselend.

Als u nog naar het Zuider eiland wilt, is dit uiteraard mogelijk. Er zijn veerdiensten tussen de eilanden, van Wellington naar Picton, die meestal zo’n vijf keer per dag varen. De toch zelf duurt ongeveer drie uur, genoeg tijd om te genieten van de zilte zeelucht.

Het zuidereiland heeft eveneens eigen charmes. Het Abel Tasman park, vernoemd naar de ontdekker van Nieuw-Zeeland, is adembenemend. Er zijn tevens fjorden en bovendien de Nieuw-Zeelandse Alpen. Alles voor cultuur, natuur en avontuur. U kunt bijvoorbeeld langs de kust naar Christchurch reizen.

Overnachten in Nieuw-Zeeland is een avontuur op zich. Er zijn vele accommodaties in de woningen die karakteristiek zijn voor Nieuw-Zeeland, B&B’s of hostels. Zo komt u tevens in contact met de plaatselijke bevolking.

Voor gratis tips is het eenvoudig om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief, waar u veel informatie uit kan halen!