Home / Kosten backpacken Indonesie / Kosten backpacken IndonesieKosten backpacken Indonesie

Kosten backpacken Indonesie

Reizen kost altijd geld, maar Indonesie is uitermate betaalbaar. Zelfs de ticket vanuit Nederland kan ongeveer rond de €500,- zijn. Reizen door dit veelzijdige land dat tot de verbeelding spreekt is vanwege de goede infrastructuur niet moeilijk en bovendien zijn ook de overnachtingen en het eten niet duur. Zelfs voor een betere accommodatie betaalt u veel minder dan in Europa. Haal daarom het maximale uit dit prachtige land.

Een low budget backpackreis voor drie of vier weken kan al vanaf ongeveer €2000,- . De belangrijkste kostenposten zijn uiteraard het reizen, overnachten, eten en de eventuele excursies. Een ander voorbeeld is dat 2 personen samen maximaal €50,- per dag kwijt zijn. Zelfs vanaf €25,- per dag is backpacken in Indonesie al mogelijk.

Overnachten, een belangrijk gegeven, we zetten de prijzen op een rij:

Op Sumatra, een van de grootste eilanden, heb je al een tweepersoonskamer voor €3,- per nacht. Dit is uiteraard het goedkoopste. Sumatra is feitelijk ook het voordeligste eiland van Indonesie.

Op andere locaties kan een kamer met gedeelde badkamer reeds voor €8,- en voor €15,- een tweepersoonskamer met badkamer ineen. Dit geldt voor de backpacker hostels.

De duurdere Gili eilanden hebben al eenvoudige accommodaties met gedeelde badkamer vanaf €11,- per nacht. Wil je een betere optie, dan heb je dit al vanaf €20,-.

Hotels zijn ook mogelijk, reeds vanaf €15,- per nacht. Duurder kan altijd, ook voor €22,-/30,- per nacht heb je al een veel betere kamer. Dure en luxe hotels vind je vooral op Java, Bali en de Gili eilanden. Het is aan te bevelen om voor de eerste nacht(en) alvast te boeken, zodat je na de lange vliegreis

Het geeft vrijheid (ook financieel) om de rest ter plaatse te bespreken. Zo kun je rustig kijken wat het voordeligst is en ook het meest wenselijk.

Reizen in Indonesie. Dit is van uitermate groot belang. Meerdere eilanden zien, liefst zo divers mogelijk. Een vliegreis van het ene eiland naar het andere, is per persoon vanaf +/- €50,- per reis, is de afstand langer, dan €75,-. Dit geldt tevens voor een vliegreis op een groot eiland, zoals Java. Ook de veerboten tussen alle eilanden gaan voor een soortgelijke prijs.

Op de eilanden zelf reizen is zeker bij een groot eiland belangrijk. Sommige eilanden kun je per fiets verkennen. De infrastructuur is over het algemeen uitstekend, zeker op Java en de treinen, minibusjes of andersoortig vervoer is betaalbaar. Laat je wel goed adviseren bij het boeken van treinkaartjes.

Veel bezienswaardigheden op het eiland zijn gratis.

De zon, de natuur, het strand, de tempels zijn meestal voor niets. Wil je een echte excursie door de jungle op een eiland, dan moet dit uiteraard wel betaald worden. Dit geldt ook voor de beklimming van bergen, een duikcursus of surfen etc. Toch zijn de prijzen meestal lager dan Europa en zeer de moeite waard. Blijf vergelijken, dat is het advies. Anderzijds, betaal niet te weinig, want de juiste begeleiding garandeert ook veiligheid.

Nog een laatste advies: afdingen en onderhandelen is een onderdeel van de oosterse Aziatische cultuur. Vergeet dit vooral niet als je op reis gaat!