Home / Kosten backpacken Azie / Kosten backpacken AzieKosten backpacken Azie

Kosten backpacken Azie

Backpacken is niet alleen een leuke, natuurlijke en efficiente manier om een land of een werelddeel te ontdekken, het is tevens ook voordelig. Tenminste, je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Reizen kost uiteraard geld, maar met een groep, niet te groot of te klein of een reispartner kun je al kosten besparen. Azie is in alle opzichten veelzijdig, de prijzen daarom ook!

Even op een rijtje wat er allemaal voor komt kijken. De vliegreis, de juiste bagage en vooral een goede, echte backpacktas en de reisverzekering. Vervolgens is het zeer bepalend welke landen je bezoekt, welke vervoersmiddelen je gebruikt, in welke accommodaties je overnacht en uiteraard ook de voedselvoorziening.

Om te beginnen met het duurste land: Japan. Omdat het uit vier eilanden bestaat is er ook geen alternatief als het gaat om buurtlanden. Desondanks is het toch betaalbaar. Een accommodatie is kan al vanaf €16,- per nacht of zelfs minder, er bedden beschikbaar voor €12,-! Ook in Japan zijn Airbnb ‘s beschikbaar. Een grappige optie is het zogenaamde ‘celhotel’, een ruimte waar precies een bed in past! Toch kun je ook (nu en dan) in een hotel terecht voor zo’n €50,- per nacht. Duurder is ook mogelijk, tot hele hoge prijzen.

Het eten in Japan is juist weer relatief voordelig, zelfs voor €2,- heb je al een redelijke maaltijd.

De Filipijnen zijn tevens niet heel voordelig maar ook daar moet het lukken beta

Zuidoost Azie, met landen als  Thailand en Cambodja zijn helemaal niet duur. Zelfs voor €5,- per nacht kun je al terecht. Indien je nu en dan of altijd toch een wat comfortabele overnachting wilt, kan dit zeker al vanaf €25,-. Er tussen in kan voor €10,-, een kamer met wat meer comfort.

Water uit flessen is in de goedkopere landen wel aan te bevelen. Het eten is sowieso zeer betaalbaar. Het kan zelfs mogelijk zijn in bepaalde accommodaties om zelf te koken.

Toch geldt altijd: verder kijken dan je neus lang is. Niet alleen de eerste de beste mogelijkheid nemen maar verder zoeken. Daarom is het ook aan te bevelen om pas te boeken als je al aan je reis begonnen bent. De eerste nachten, vaak in de hoofdstad waar je aankomt, dan kun je van alles van tevoren regelen, een hotel of airbnb. Maar tijdens de reis heb je de gelegenheid om uit te zoeken wat het voordeligst en tegelijkertijd comfortabel is.

Transport: de treinen zijn in de meeste landen zowel comfortabel als betaalbaar. In Japan meestal wat duurder, maar met de juiste pas kan het betaalbaar zijn. In bepaalde landen is de trein niet snel en soms niet veilig, de tourbus is een alternatief. Zeker in zuidoost Azie kan een busje met chauffeur worden gehuurd, zeker met een groepje is het niet duur! In sommige landen is de bus zelfs sneller dan de trein en nog voordeliger ook. In een land dat geen heel hoge bergen heeft en veilige wegen kan je zelf op pad gaan met motor, bromfiets of fiets. Het behoeft geen uitleg dat dit zelfs voordelig is.

Er zijn voorbeelden bekend van backpackers door Azie die gemiddeld zo’n €20-25 per dag kwijt zijn. Minder kan ook, juist in de voordeligere landen kan het zelfs voor €18,- per dag.

Dus, ontdek wat de veiligste, comfortabelste en voordeligste mogelijkheden zijn. Geniet van Azie.