Home / backpacken Australie / Kosten backpacken AustralieKosten backpacken Australie

Kosten backpacken Australie

Australie is uiteraard een enorm groot land. Alles zien in enkele weken is uiteraard niet mogelijk, tenzij je er maanden lang  de tijd voor neemt. Daarom is het van het grootste belang om u vooraf goed te informeren over de bezienswaardigheden en de bijzondere plaatsen aan de kust maar ook in het binnenland.  Of u een ervaren backpacker bent of niet, waar iedereen rekening mee moet houden is dat het backpacken in Australie duurder is dan een gemiddeld land in het nabijgelegen Azie. Toch zijn er altijd mogelijkheden om te besparen, laten we hier eens op ingaan.

Australie is een land van veel diversiteiten. Juist daarom is het zo boeiend. De ene kuststrook is weer anders dan de andere en de kern van het land, in het midden is een uniek en adembenemed natuurgebied. Maar reizen, eten en slapen kosten geld en daarom is het goed om vooraf al een inzicht te creeren in de kosten.

De prijzen van de backpackers die er weken hebben doorgebracht varieren van minimal €60,- tot €100,- per dag. Juist het verschil is interessant.

Laten we eens beginnen met het vervoer. Een auto of camper huren is mogelijk. Met de camper vervallen de kosten voor de overnachting. Kamperen in de vrije natuur is gratis, een camping op het platteland kost €12,-. Ga je bij of in de grotere steden kamperen is het zeker twee keer zo duur. Een auto of camper kosten bij een gebruik van twee weken rond de €300,-. Uiteraard is het als je met z’n tweeen, drieen of vieren bent voordelig omdat je de kosten kunt delen. De benzineprijs is heel gunstig, dat is dus geen probleem. Nu en dan gebruik maken van het vliegtuig is bijna onvermijdelijk in een groot land. Ook hier kunnen de prijzen varieren, dus let goed op bij het boeken.

De bus en trein zijn eveneens goede opties, zo ben je ervan verzekerd dat je veel te zien op een gemakkelijke en veilige manier.

Voor een hele tocht per bus kan een pas tussen de €200,- en €400,- kosten en per trein iets duurder, het ligt uiteraard aan de lengte van het traject.

De supermarkten zijn duurder dan in Nederland, maar toch zijn er betaalbare mogelijkheden, zeker als je het met meerdere personen doet. Het is het goedkoopst om zelf te koken, reken dan tussen de €2,50 to €4,- per maaltijd, maar uit eten gaan is niet veel duurder, een lunch is ook om en nabij de €4,- en avondeten kan tussen de €5,- tot €10 zijn.

Indien je alleen reist is een slaapzaal meestal de juiste keus voor de overnachting.

Met meerderen is kamperen, airbnb of een hostel mogelijk. Uiteraard zijn er ook hotels, maar meestal is de prijs te hoog voor de backpacker. Voor een eigen kamer is de prijs van €23,- tot €50,-, een slaapzaal kan al vanaf ongeveer achttien tot twintig euro. En nogmaals, kamperen is ook een goede optie.

Voor wie het toch te prijzig wordt, er zijn allerlei tijdelijke baantjes te vinden, dus reizen en geld verdienen tegelijkertijd is mogelijk! Ontdek snel welke reis bij uw budget past.