Home / Indonesie backpackroute / Indonesie backpackroute.Indonesie backpackroute.

Indonesie backpackroute.

Een backpackreis vol afwisseling, avontuur, ontspanning en vele verrassingen is mogelijk in Indonesie. Juist vanwege de grote oppervlakte, die vijftig keer Nederland beslaat, de vele eilanden (17000) is dit land zo divers dat het lijkt alsof het een werelddeel op zichzelf is. Hoe groot het ook is, zelfs drie of vier weken zijn voldoende om de meest speciale plaatsen te zien. Met een mengelmoes van natuurparken, stranden, steden, vulkanen en bergen, wordt het gegarandeerd onvergetelijk.

Java of Bali, deze twee eilanden zijn perfect om te beginnen. Mooie stranden, goede infrastructuur, boeiende steden en niet te vergeten geweldige accommodaties. Bijkomen van de reis en onmiddelijk ondergedompeld worden in de rijke Indonesische cultuur, zoals de bouwwerken, de natuur en niet te vergeten de heerlijke Indonesische keuken.

Jakarta is een prima plek om naartoe te vliegen. Jakarta is de huidige hoofdstad van Indonesie. De meningen over de bezienswaardigheden in de stad zijn verdeeld, maar eerlijk is eerlijk, er is inderdaad niet veel bijzonders te zien. Surabaya daarentegen is de havenstad van het grootste eiland. Daarna is Bogor een aanrader,  daar zijn de botanische tuinen te bewonderen die eeuwen geleden door de Nederlanders zijn aangelegd, vervolgens is het strand een uitstekende optie, in het het pittoreske kustplaatsje Pangandaran.  In het oosten, in Yogyakarta is er veel cultuur te zien, de hindoeistische tempels en andere karakterisiteke gebouwen. Niet te vergeten, de vele rijstvelden, die uiteraard kenmerkend zijn voor dit land.

Doorreizen naar Bali en Lombok is het meest aan te bevelen.

Tenzij je er de voorkeur aan geeft om op Bali te starten, dat kan ook. Bali heeft in het zuiden het strand van Sanur, een prachtige plek met voordelige en tegelijkertijd aantrekkelijke accommodaties. Sanur is een oud vissersplaatsje, het is een unieke weergave van de geschiedenis en het heden van Indonesie. Voor de luxere hotels, het uitgaansleven etc. zit je op Bali ook goed, er zijn volop mogelijkheden. Om Bali nog beter te verkennen is er het plaatsje in het midden van het eiland, Ubud genaamd. Een oud karakteristiek stadje, met vele tempels en echte indonesische winkeltjes en kraampjes.

Lombok is minder toeristisch, maar juist daarom kan het nog aantrekkelijker zijn. In slechts enkele uren op de boot ben je op dit prachtige eiland. Eveneens heel mooie stranden en een rijke ongerepte tropische natuur. Op Lombok is tevens de ‘heilige berg’, heel hoog en bijzonder.

Wie nog mooiere stranden wil zien kan het beste de oversteek maken naar de Gili eilanden. Hier draait het echt om zon, zee, strand en genieten.

Voor de echte avonturier die van ruig landschap houdt, reis door naar de Molukken en zeker naar Papoea! Het laatstgenoemde eiland ligt het verst in het oosten. Het is prachtig, de bergen zijn hoog, de jungle is bijzonder dicht en juist daarom zo bijzonder om dit te verkennen. Er zijn zelfs gletsjers op dit eiland!

Verken Indonesie in het geheel, de klimaten, de landschappen, de stranden, de steden en vooral de natuur!