Home / Uncategorized / Hoi An, Vietnam geschikt als backpack bestemming?Hoi An, Vietnam geschikt als backpack bestemming?

Vietnam is een populaire backpack bestemming. Er zijn jaarlijks veel jonge reizigers die van het noorden naar het zuiden reizen of andersom. Een groot deel van deze backpackers reist per motor, bus, trein of vliegtuig. Zoals je op de kaart kunt zien is Vietnam een ontzettend lang land, waardoor je veel uren aan het reizen bent – wat best vermoeiend kan zijn. Dit maakt Hoi An gelegen in het centrum van Vietnam de meeste favoriete bestemming voor veel backpackers. Maar waarom?

Budgetvriendelijk!

Hoi An is ondanks je zou vermoeden nog steeds goed betaalbaar. In vergelijking met de rest van Vietnam liggen de prijzen doorgaans iets hoger, maar het hangt er vanaf waar je je begeeft. Ga je dagelijks eten in het centrum van de stad dan is de kans groot dat je meer geld uitgeeft. Hier vind je namelijk veel luxe restaurants en koffieshops die voor een maaltijd al gauw 6 – 20 euro vragen. Buiten het stadje vind je voldoende plekken waar je voor een paar euro een maaltijd kunt vinden. Ook de prijzen voor een bak koffie liggen in het oude gedeelte doorgaans hoger. Toch blijft en is Hoi An budgetvriendelijk. Zo kun je hier een gedeelde kamer vinden voor 5 euro per nacht en slaap je in een simpele, maar schone kamer voor ongeveer 10 – 15 euro per nacht. Neem hier eens een kijkje wanneer je in een luxe hotel in Hoi An wilt overnachten.

Rijstvelden, oud centrum en het strand

Als reiziger kun je niet meer wensen dan groene rijstvelden, het strand dat op 5 minuten afstand rijden ligt en een historisch centrum waar je je ogen uitkijkt. Het oude gedeelte voelt als onwerkelijk, heeft een bijzonder architectuur en kent een bijzonder historie. Eigenlijk kun je het oude gedeelte beschouwen als het enige historische plekje dat de oorlog met de Amerikanen overleefd heeft.

Lieve lokale bevolking

Ondanks dat Hoi An voor een lange tijd toeristisch is geweest, zijn de mensen hier nog steeds ontzettend vriendelijk en lief. Zeker wanneer je uit het oude gedeelte blijft – waar de lokale bevolking soms opdringerig over kan komen – vind je veel mensen die je met een brede glimlach toelachen. Benieuwd wat je allemaal nog meer kunt doen in Hoi An, Vietnam?