Home / Uncategorized / Genoeg drinken tijdens je hikeGenoeg drinken tijdens je hike

Eindelijk! Je hebt de drempel om te gaan sporten overwonnen of een prachtige plek gevonden voor een hike. Welke sport je ook beoefent en waar je ook gaat hiken, genoeg drinken is altijd belangrijk. Die ene keer dat je je zo gaat inspannen, wil je natuurlijk wel overleven. Maar waar laat je je drinken als je zo fanatiek bezig bent? Neem je een bidon mee of ga je bijvoorbeeld voor een rugzak met waterzak? Lees hier wat handig is!

Welke sport beoefen je of hoe lang duurt je hike?

Op de vraag of je een bidon of een rugzak met waterzak meeneemt, is het belangrijk om te weten wat voor sport je beoefent of welke hike je gaat doen. Als je een uurtje in de week gaat fitnessen, is het handiger om een bidon bij je te hebben dan een rugzak. Als je echter gaat mountainbiken, wandelen of een andere outdoor sport (zoals hiken) beoefent waarbij je lang achter elkaar bezig bent, is het handiger om een rugzak met waterzak te hebben. Zo heb je namelijk niks om handen en hoef je niet steeds een flesje uit je tas te pakken. Je kan simpelweg een slangetje in je mond doen die naar de rugzak leidt en je kan super makkelijk drinken!

De aanschaf van een rugzak met waterzak

Een bidon heb je vaak al wel gewoon in huis, een rugzak met waterzak doorgaans niet. Als je zo’n rugzak gaat aanschaffen is het belangrijk om op wat dingen te letten. Is de rugzak goed geventileerd? Je wilt natuurlijk niet dat er een grote zweetvlek op je rug ontstaat, omdat je een rugzak op je rug hebt. Zweten doe je maar lekker op andere plekken. Daarnaast moet je zeker kijken of de rugzak fijn zit bij het bewegen. Je wilt namelijk niet dat je bewegingen belemmerd worden vanwege de rugzak. Kijk dit overigens pas na als er spullen in de tas zitten. Dit geeft een beter beeld dan wanneer de tas leeg is.

Online verkoopt men diverse rugzakken met een waterzak in allerlei soorten en maten. Neem zeker eens een kijkje als je denkt dat dit je gaat helpen tijdens je workout of hike!