Home / Checklist backpacken / Checklist backpackenChecklist backpacken

Checklist backpacken

Een goede vorobereiding is het halve werk. Indien u alles uit uw kostbare backpack reis wilt halen en er een overgetelijke en unieke ervaring van wilt maken, is de checklist vooraf van het grootste belang. Om te beginnen met de reis.

Voor vele landen in Afrika of Azie is een visum nodig. Dit kan ook gelden voor landen in andere werelddelen. Zorg voor voldoende pasfoto’s hiervoor en bekijk hoe lang uw paspoort nog geldig is. Dit kan veel narigheid besparen. De reispapieren en het paspoort kunnen het beste in een waterdicht hoesje worden bewaard. Een creditcard is onontbeerlijk, zodat u altijd alles kan betalen in allerlei landen. Niet alleen voor de reispapieren geldt de waterdichte verpakken, zorg ervoor dat uw rugzak of tas waterdicht is, is dit niet het geval koop dan een waterdichte hoes.

Ontdek of en welke inentingen u nodig heeft voor het land of werelddeel waar u naartoe gaat. Voor een aantal landen zijn ook malariapillen nodig. Neem altijd medicatie mee, zoals pijnstillers, diarreeremmers en pleisters/verband. Zonnebrand en after suncreme zijn vrijwel altijd nodig, niet vergeten dus! Indien u zelf medicatie gebruikt, neem dan het medicijnpaspoort mee. Denk ook aan de eventuele ziektekosten waar u wellicht mee te maken krijgt, een verzekeringspas kan veel kosten voorkomen.

Voor wat betreft de garderobe, houd in ieder geval rekening met het klimaat en het seizoen. Sommige landen hebben namelijk verschillende klimaatzones, daar moet uw garderobe op ingesteld zijn. Met t-shirts en met korte en lange mouwen bent u overal opvoorbereid. Als extra kan er een fleece vest worden ingepakt, dit is overal mee te combineren.

Wat altijd perfect is, is een broek met afritsbare pijpen. Een joggingbroek is comfortabel en warm, voor de koudere plekken. Natuurlijk ruim voldoende ondergoed en sokken. Zelfs in warme landen kunnen sokken van pas komen.

Indien u vooral via airbnb of motels, hostels etc. overnacht is een kleine handdoek voldoende. Moet u zelf handdoeken meenemen? Dan is het verstandig om voor de speciale handdoeken te kiezen die bijzonder compact zijn bij het inpakken. Er bestaan tevens droge en vochtige wegwerp washandjes, na gebruik gewoon weggooien! Zwemkleding is bijna onontbeerlijk, bijna in elk land is er de mogelijkheid om in  meren, beekjes of rivieren of in de zee heerlijk af te koelen.

Regenkleding is altijd belangrijk, een poncho of jas, eventueel een heel goed inklapbare paraplu.

Twee paar schoenen, een paar wandelschoenen en een paar stevige sandalen. Neem eventueel slippers mee voor in de accommodaties. Zorg ervoor (met eventueel een spray) dat de dichte schoenen ook waterdicht zijn! Water komt niet alleen als regen, maar ook door de beekjes en rivieren waarlangs je gaat wandelen, net als meren en kustplaatsen.

Toiletspullen moeten uiteraard ook mee. Echter, houd een ding in het achterhoofd, in sommige landen zijn de artikelen zo voordelig dat het eigenlijk de moeite waard niet is. Overweeg daarom zorgvuldig wat het beste is.

Andere artikelen die altijd handig zijn om bij de hand te hebben zijn: een zaklantaarn, een nekkussentje en eventueel wasmiddel. Zo gaat u voorbereid op reis!