Home / Uncategorized / Bijzondere stedentrip door DuitslandBijzondere stedentrip door Duitsland

Wanneer je denkt aan een stedentrip door Duitsland, dan kom je wellicht direct op de grote namen zoals Berlijn, München en Keulen. Uiteraard zijn dit grote en belangrijke steden. Zeker de moeite waard om te bezoeken, maar Duitsland kent meer mooie en bijzondere locaties voor een vakantie of stedentrip. Vooral in de kerstperiode zijn in Duitsland in vele steden fantastische kerstmarkten. Hieronder vind je een aantal tips om te overwegen voor een volgende stedentrip.

Hamburg

Hamburg is een zeer oude handelsstad en is al meerdere honderd jaar de belangrijkste zeehaven van Duitsland. Net zoals we dat kennen van Amsterdam en Rotterdam heeft ook Hamburg een bijzondere maritieme en economische rol en geschiedenis. Dit uit zich natuurlijk in de architectuur, maar ook de stadsindeling en voorzieningen. Hamburg is een mooie en bijzondere stad met veel groen, veel water, veel gezelligheid en bijzondere doorkijkjes.

Boek een Hotel in Hamburg

Trier

Trier is één van de twee oudste steden van Duitsland en is zelfs de hoofdstad geweest van het West Romeinse Rijk. De Porta Nigra, de vroegere Romeinse Stadspoort, is het icoon van de stad. De poort staat nog fier overeind en staat inmiddels midden in de stad. De grote kerk en ook het gezellige stadscentrum met vele historische panden is verder een lust voor het oog. Verder is fietsen  en lopen langs de Donau een heerlijk ontspannend tijdverdrijf.

Boek een Hotel in Trier

Ulm

Ulm is een gezellige studentenstad in het Zuid Westen van Duitsland. De Ulmer Münster, een enorme kerk, het Schieves Haus en de stadsmuren zijn enkele van de highlights die de stad te bieden heeft. Ulm ligt op een belangrijk kruispunt van snelwegen en is voor Nederlanders op weg naar Oostenrijk of Italië een goede tussenstop.

Boek een Hotel in Ulm

Dortmund

Dortmund ligt in het Westen van Duitsland en is niet al te ver van de Nederlandse Grens. Dortmund was een zware industrie stad, waar kolenmijnen lange tijd de motor van de economische groei vormden. De grote kerken, mijnen en landhuizen geven tekenen van grote welvaart en hoge bevolkingsaantallen. Naast deze bijzondere bouwwerken is ook het Westfalenpark een bezoekje waard. Dit park behoort tot één van de grootste stadsparken van Europa.

Boek een Hotel in Dortmund

Dresden

Dresden ligt helemaal in het Oosten van Duitsland vlakbij de grens met Tsjechië. De omgeving is zeer natuurrijk. De Dresdner  Heide is een enorm natuurreservaat wat direct aan de stad grenst. Een bezoek aan Dresden is een bezoek aan de stad, maar ook de omgeving mag u niet missen.

Boek een Hotel in Dresden