Home / BackpackenBackpacken

Backpacken

Backpacken, het woord kan van alles bij u oproepen. Wellicht weerstand tegen het onbekende, veel vragen en twijfels. Anderzijds kunt u dit woord associëren met avontuur

In een hotel bij het zwembad leert niemand het land waar hij is daadwerkelijk kennen. Ook niet alleen bij het strand. Backpacken zorg behalve voor meer avontuur ook voor een echte unieke en onvergetelijke ervaring en avontuur. Maar het grootste voordeel is dat je een land of een gebied daadwerkelijk leert kennen, door te wandelen, te fietsen, met een busje of trein

Uiteraard is een goede voorbereiding voor backpacken minstens zo belangrijk als voor elke andere reis. Verdiep u daarom van te voren goed in de nodige materialen voor het verblijf, daarbij rekening houdend in welk klimaat en seizoen u terecht komt. Inentingen en medicatie ter voorkoming of genezing van een ziekte zijn tevens natuurlijk van groot belang.

Bij backpacken kunt u eveneens gewoon van tevoren een route uitstippelen op de kaart. Wilt u de nodige afwisseling? Wissel dan de (hoofd)steden af met platteland en/of het strand. Bij een land aan de zee kunt u de kust en het binnenland om de beurt aandoen. Kiest u voor een land in diverse klimaatzones? Dan is er tevens variatie in het landschap en begroeiing. Toeristische gebieden zijn uiteraard in trek, maar ga ook eens bekijken op welke plaatsen helemaal niet zoveel mensen komen. U kunt wellicht ter plaatse een chauffeur of gids huren die u rond kan leiden en bovendien leert u nog meer over de plaatselijke cultuur en bevolking.

Backpacken

De wijze van voortbewegen kan per land verschillen. Ontdek daarom wat aan te bevelen is in bepaalde landen, zoals treinen, bussen, minibusjes met chauffeurs, zelf een auto huren, (gedeeltelijk) wandelen of fietsen, op een scooter of motor, het is mede afhankelijk van de infrastructuur van het land, de toegankelijkheid en de prijzen. In een aantal landen is het ook mogelijk om met een boot de rivieren te bevaren, ook een prima mogelijkheid om veel te zien.

De overnachtingen kunt u van te voren regelen.

Zeker de eerste een of twee nachten is dit aan te bevelen, wellicht dichtbij het vliegveld. Kunt u daar al lekker rond gaan kijken. De rest van de overnachtingen voor uw reis kunt u eveneens van tevoren boeken. Let vooral ook op de prijzen en de accommodatie, ook waar deze zich bevindt.

Het kan echter avontuurlijker en zelfs voordeliger zijn om ter plaatse overnachtingen te boeken. Dit is behalve avontuurlijker ook nog vaak voordeliger en bovendien geeft het de gelegenheid om echt in contact te komen met de plaatselijke bevolking en de cultuur. Mede daarom is het aanbevelenswaardig om in de diverse plaatsjes in kleine restaurantjes te gaan eten. Zo maakt u in alle opzichten kennis met het land en de bewoners.

Ten slotte is backpacken absoluut niet alleen voorbehouden aan de (zeer jonge) doorgewinterde globetrotter, het kan voor iedereen. Heeft u lichamelijke beperkingen of ongemakken, zelfs dan behoort een backpackreis tot de mogelijkheden.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis tips!