Home / Backpacken / Backpacken Zuid-AmerikaBackpacken Zuid-Amerika

Backpacken Zuid-Amerika

Backpacken is een avontuurlijke, betaalbare en een efficiënte manier om een land of werelddeel echt te leren doorgronden. Backpacken helpt om je onder te dompelen in de cultuur, de natuur en de bijzondere plaatsen in een land. Backpacken hoeft niet volledig op de bonnefooi te zijn, integendeel, u kunt alles van tevoren zorgvuldig plannen, van de route tot en met de slaapplaatsen indien u dit wenst.

Ontdek de rijke cultuur van Zuid-Amerika. De grote steden, de adembenemende natuur, het binnenland, de kust, het heerlijke gevarieerde eten en niet te vergeten de autentieke artikelen door de plaatselijke bevolking zelf gemaakt. De binnenlanden met bergen, soms heel hoog, de rivieren, de tropische begroeiing bekoren werkelijk iedereen. De kusten, aan twee kanten, zijn zeker de moeite van het bezoeken waard. Witte stranden, prachtig blauw zeewater en niet te vergeten de bijzonder mooie luchten.

De natuur is uiteraard divers en vooral ook ongerept. Indien u van raften houdt en daartoe in staat bent, is het ook een goede manier om optimaal te genieten van dit prachtige werelddeel. Uiteraard zijn er ook speciale natuurverschijnselen, ontdek deze ook!

Zuid-Amerika

U kunt uw reis beginnen in o.a. Buenos Aires of Rio de Janeiro.

Begin uw trip met de grote stad, of doe dit juist op de terugreis, alles is mogelijk. De grote steden bij het strand bieden een goede gelegenheid om daar ook van te genieten en al dan niet langs de kust door te reizen naar andere oorden en de binnenlanden. Ontdek de bezienswaardigheden en de toeristische trekpleisters, maar denk ook aan plekken waar niet veel mensen komen, die kan een extra dimensie aan uw reis toevoegen. U kunt u startpunt ook aan de westkust beginnen, in Chili of Peru. Dit zijn oorden die minder toeristisch zijn maar daarom niet minder interessant! Zuid-Amerika heeft een rijke geschiedenis en prachtige oude gebouwen.

Goede wandelschoenen, die bestand zijn tegen diverse soorten weer en tevens voor diverse ondergronden, zoals rosten, zand- of bospaadjes. Een goed draagbare en eventueel rolbare tas is aan te bevelen, zoals een stevige waterdichte rugzak. Buiten dit alles is het uitermate belangrijk om een wijze te vinden om altijd ruim voldoende vers en schoon water mee te nemen.

De meeste bewoners in Zuid-Afrika spreken Engels, dus de taal zal geen probleem zijn. Voor hen die spaans spreken is het nog veel gemakkelijker.

Voor wat betreft het klimaat is het aanbevelenswaardig om overal op voorbereid te zijn. De klimaten kunnen verschillen, ook van onze seizoenen, in Argentinië bijvoorbeeld zijn precies omgekeerd. Indien u hooggebergte wilt bezoeken heeft u uiteraard warmere kleding nodig. Denk ook aan de eventuele regenseizoenen, dus bereidt u goed voor.

Criminaliteit is ook in Zuid-Afrika aan de orde, reis daarom in principe niet alleen, zorg voor goede tassen om uw spullen zo veilig mogelijk te bewaren, zo dicht mogelijk bij uw lichaam. Medicatie meenemen is een absolute must, zeker tegen buikinfecties.

Blijf op de hoogte met behulp van onze gratis tips. Schrijf u snel in voor onze gratis nieuwsbrief!