Home / Backpacken Vietnam / Backpacken VietnamBackpacken Vietnam

Backpacken Vietnam

Bent u een doorgewinterde backpacker? Of helemaal geen? Of  heeft u er weleens aan gedacht? Wij sporen iedereen aan om alsnog een backpacker te worden. Bijvoorbeeld in een land als Vietnam. Niet iets waar mensen in eerste instantie aan denken. Vietnam is ver weg en onbekend, onbekend is onbemind. Maar nadat u dit artikel heeft gelezen, denkt u er wellicht heel anders over!

U kunt Vietnam meenemen in uw trektocht door Azië, bijvoorbeeld vanuit Thailand of China, maar er ook gewoon naartoe gaan, het is de moeite waard.

Vietnam is een Aziatisch land uiteraard, maar neemt binnen dit werelddeel een eigen en unieke plaats is. Vietnam is weer heel anders dan alle andere landen, daarom is het de moeite waard om juist deze plek een bezoek te brengen. Vietnam, een lang, smal land met de gehele kust langs de Chinese zee. Hoewel het op de wereldkaart wellicht klein lijkt tussen de grotere landen als Cambodja, Thailand en China, is het toch nog 333.000 km2 groot en heeft het bijna negentig miljoen inwoners. De doorsnede van het land is 1600 kilometer, het geen een volledige doorreis mogelijk maakt, hetgeen zeker aan te bevelen is!

Vanwege de lengte van het land is het op te delen in drie klimaatzones, namelijk noord, centraal en zuid. Dit is belangrijk bij de voorbereiding van de backpack reis, zodat uw garderobe daarop berekend is en uiteraard tevens is ingesteld op de tijd van het jaar waarin u gaat. Goede (wandel)schoenen en regenkleding zijn eveneens onontbeerlijk, zo bent u overal op voorbereid.

Backpacken Vietnam

U kunt een aantal steden op een lijn bezoeken, van noord naar zuid, of andersom. Hanoi in het noorden, in het midden Hoi An en in het zuiden Ho Chi Minh-stad. Ver omrijden hoeft dus niet om echt het hele land te zien.

Het is beslist niet moeilijk en/of duur om plaatsen te vinden om te overnachten. Het maakt de reis extra avontuurlijk en waarschijnlijk ook voordeliger als u dit ter plaatse regelt. Er zijn volop hostels en guesthouses. Zo krijgt u nog meer mee van de plaatselijke bevolking en de Vietnamese cultuur.

Vietnam bestaat voor 75% uit berglandschap en er is natuurlijk de kust, die langs het hele land loopt. Vanwege de klimaat- en de hoogteverschillen is het landschap zeer gevarieerd. In het noorden zijn er zelfs dennenbossen en bovendien rijstvelden. In het zuiden zijn er savannes en landerijen, allemaal even adembenemend. De prachtige groene bergen en heuvels, afgewisseld met de rivieren, waarover u uiteraard ook per boot kunt reizen, het is allemaal even bijzonder.

Zo kunt u echt overal van genieten, van het strand, de natuur, de steden en de bezienswaardigheden. Zoveel heeft slechts een land te bieden.

Voor de praktische zaken hoeft u het zeker niet te laten. Eten is voordelig en lekker, ook voor de vegetariërs.

Krijgt u er al zin in? Blijf dan op de hoogte met behulp van de tips in onze gratis nieuwsbrief. Schrijf u in en haal alles uit Vietnam wat erin zit!