Home / backpacken thailandbackpacken thailand

Backpacken

Backpacken, of je nu jong, gemiddeld of ouder bent, geeft een nieuwe dimensie aan je leven. Backpacken maakt dat je je volledig verdiept in een land, de cultuur en de schoonheden leert kennen. Of u er al bent geweest of niet, een land als Thailand heeft altijd iets nieuws! Ontdek daarom de prachtige natuur, de rijke cultuur en niet te vergeten, de heerlijke Thaise keuken.

Indien u een hotel kiest met een zwembad bij het strand, is het niet verkeerd, maar zult u niet hetgeen wat Thailand tot Thailand maakt leren kennen, de mystiek van het oosten zult u niet doorgronden. Daarom is ons advies, ga lekker backpacken! Dit hoeft bij lange na niet alleen voor jonge mensen te zijn, of voor hen die al veel ervaring hebben met backpacken. Thailand is voor iedereen en er valt voor iedereen veel te genieten!

Win vooraf alle informatie over de nodige inentingen, medicatie om bepaalde zaken te voorkomen of te genezen. Eveneens over de gang van zaken bij de plaatselijke bevolking, die je hopelijk wel ontmoet, zo kun je je in alle opzichten integreren in de echte cultuur van Thailland.

Thailand is groot en heeft daarom niet alleen een diverse landschappen maar ook het klimaat is divers. Mijdt tijdens bepaalde maanden de warmste plaatsen en houd met de planning ook rekening met de regentijd.backpacken thailand

Wij adviseren u graag over alles. De voorbereiding, de planning, de route om de speciale plekjes in Thailand te zien. Wilt u tevens graag lekker bijkomen op het strand tussendoor? Alles is mogelijk, routes en planning vol avontuur, afwisseling en vooral intens genieten.

Het is aan te bevelen om te starten in Bangkok, er naartoe vliegen is zelfs heel voordelig. Een boeiende stad en tevens geschikt om nog naar andere Aziatische landen te gaan. Overnachten hoeft eveneens niet duur te zijn, in het hele land niet. Er zijn hostels, guesthouses en nog vele andere opties. Zelfs vanaf €5,- per nacht ben je al onder pannen. Van tevoren boeken is uiteraard een optie, maar ook als je er bent is het geen probleem om iets te regelen. Het is wel een goed idee, als je een paar dagen of langer in Bangkok wilt blijven, dit alvast te regelen dan kun je zo van het vliegveld naar een kamer. Na Bangkok kun je doorreizen naar het strand, een mooie afwisseling! Na de drukte kun je de rust weer opzoeken.

Vanaf de kust kun je de prachtige eilanden bezoeken met hun unieke begroeiing. Laat u vooraf informeren welke eilandjes het rustigst zijn en ontdek waarnaar je belangstelling uitgaat. Er zijn behalve Bangkok nog meer kleinere steden met veel bezienswaardigheden, zoals Sukhotai, met ruïnes en oude tempels.

U kunt voor het reizen prima gebruik maken van treinen en bussen, het netwerk is in Thailand uitstekend. Elke toerist die engels spreekt kan zich redden, bovendien zijn er veel borden en aanwijzingen in het Engels.

Als u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief wordt u gratis op de hoogte gehouden met tips. Zo gaat u beslagen ten ijs.