Home / Backpacken / Backpacken Sri LankaBackpacken Sri Lanka

Backpacken Sri Lanka

Hoewel dit land waarschijnlijk niet bovenaan staat op uw lijst van de landen die u graag eens wilt zien, is dit specifieke land wel een aanrader. Als backpacker ben je zo vrij als een vogel, kun je in alle opzichten alles ruiken en proeven van dit prachtige land. Sri Lanka is inderdaad niet zo toeristisch, maar juist daar kleven ook voordelen aan. De stranden zijn dan wel niet zo mooi als Thailand, het is toch prachtig en bovendien veel rustiger. Tegenwoordig neemt het toerisme in Sri Lanka dan ook toe.

Om te beginnen is de reis voordelig, een vliegticket naar Colombo is zeer betaalbaar en dit geldt nog meer voor de accommodaties. Het mag maar hoeft niet luxe te zijn, ook eenvoudige accommodaties hebben een eigen douche en toilet. Dat is belangrijk voor een reis met zoveel diverse indrukken.

Waar naartoe te gaan?

Sri Lanka heeft een soort driehoek, waarbinnen er van alles te zien en te doen is. Sri Lanka heeft veel religieuze gebouwen en een lange geschiedenis. Binnen deze driehoek ligt de stad Kandy, die feitelijk de culturele hoofdstad is van dit mooie land, waar een grote religieuze tempel staat. In andere steden in de driehoek, zoals Dambulla, vindt u de rotstempel, die boven alles uitsteekt, compleet met boeddha beelden. Een andere stad, Sigiriya, hetgeen ‘Leeuwenrots’ betekent, is feitelijk ook op een rots. Verder zijn er andere steden met tempels en andere oude gebouwen, ook zijn er twee oude koningssteden die veel over de geschiedenis van het land vertellen. Een reis naar Sri Lanka is een combinatie van de bijzondere cultuur en ook de natuur.

Sri Lanka

Het strand is uiteraard altijd een bezoek waard, om lekker te genieten van de rust en de mooie omgeving. Bij de oostkust bevinden zich geschikte plaatsen waaronder Trincomalee. Dichtbij de hoofdstad is de badplaats Hikkaduwa, waarnaar u na aankomst ook kunt doorreizen, of u bewaart het voor de terugreis.

Luieren kan prima op deze stranden, maar actief zijn eveneens. De golven lenen zich voor de surfers en zelfs voor de beginners met deze hobby. Duiken en snorkelen zijn eveneens mogelijkheden en de zeebodem geeft dan iets van haar geheimen weer. Sri Lanka, het land is uniek, evenals de stranden en de zee. Dit maakt alles de moeite waard.

Indien u veel van de natuur in het binnenland wilt bekijken, er zijn nationale parken waar safari’s worden aangeboden, zo komt u echt in het hart van dit bijzondere land.

Ga goed voorbereid op pad, met de juiste inentingen, medicijnen en de juiste garderobe. Goede en tegelijkertijd luchtige schoenen maken het gemakkelijk om overal te komen. Denk ook aan regenkleding (liefst ventilerend).

U kunt ter plaatse bekijken welke accommodaties het meest geschikt zijn op de route om te overnachten. Zo komt u werkelijk in aanraking met de vriendelijke bevolking die zeer geïnteresseerd zijn in toeristen. Eten in Sri Lanka is zeker niet duur en voor elk wat wils. Allemaal redenen om dit te kiezen voor uw backpackreis.

Onze nieuwsbrief kan hierbij behulpzaam zijn, schrijf u daarom vlug gratis in!