Home / Backpacken schoenen / Backpacken schoenenBackpacken schoenen

Backpacken schoenen

Waar je ook gaat backpacken, wanneer dan, hoe dan ook (met welk vervoer), in welk seizoen, ongetwijfeld zul je veel moeten lopen. Schoenen zijn letterlijk en figuurlijk de basis van je backpackreis. Je wilt natuurlijk veel zien, dat betekent veel lopen. Of het om steden of dorpjes gaat, de natuur en eventueel bergen beklimmen, zonder de juiste schoenen valt je reis in het water. Letterlijk en figuurlijk kan dat gebeuren. Want regen en nattigheid kunnen zelfs in de droogste gebieden voor komen.

Toch, als je naar een warm land gaat of naar Europese landen in de zomer, is het belangrijk om een paar stevige, rubberen, wandelsandalen te hebben, deze zijn niet zwaar en nemen tevens niet veel ruimte in. Een goed profiel van de zool is ook iets om aan te denken, zodat je op gladdere ondergronden (zoals rotsen) niet uitglijdt. Bij een aantal sandalen kunnen de bandjes zo worden afgesteld dat ze schoenen tevens als slippers kunnen fungeren.

Nette schoenen kunnen ook, leuke eenvoudige open schoentjes of sandaaltjes zijn voor de meeste landen voldoende.

Bovendien: slippers. Altijd handig voor op het strand, op een terrasje, eventueel voor de badkamer(s) en noem maar op.

Dan het belangrijkste: de wandelschoenen. Uiteraard ligt het aan de kwaliteit van je voet, het land waar je heen reist en of je wilt bergbeklimmen.

Dan heb je qua wandelschoenen van minimaal de b-categorie nodig. Deze schoen is waterdicht, heeft een zool met profiel en enkelondersteuning. Prima voor fikse wandelingen, ook over niet al te hoge bergen.

Wil je bergen en vulkanen beklimmen, of flinke wandelingen maken over onherbergzaam terrein? Kies dan een wandelschoen van een hogere categorie. Nog sterker en steviger, iets  hoger en een nog dikkere zool. Je kunt eenvoudig door beekjes wandelen en toch droge voeten houden.

Een goede wandelschoen is ventilerend en kan dus ook in een warm land gedragen worden.  Sportschoenen zijn niet aan te bevelen, het risico op uitgelijden is groot. Indien de wandelschoen ook de enkel ondersteunt, is er veel minder kans om een enkel te verzwikken of breken.

Katoenen sokken zijn een must in combinatie met wandelschoenen. Blote voeten zijn uiteraard ‘not done’ en het behoeft ook geen verdere uitleg dat de schoenen altijd allemaal ingelopen moeten zijn.

Regenlaarzen zijn nogal groot en zwaar om mee te nemen. Mochten ze toch nodig zijn, op sommige locaties zijn ze zelfs te huur. In een groot aantal landen zijn ze ook heel voordelig aan te schaffen.

Met de juiste schoenen kun je in alle opzichten op pad. Ga voor het avontuur.