Home / Backpacken Rusland / Backpacken RuslandBackpacken Rusland

Backpacken Rusland

Dit mooie land met unieke landschappen en bijzondere steden met prachtige oude gebouwen is zeker de moeite waard. Rusland heeft een unieke plaats t.o.v. de andere oost europese landen. Dit land kent een rijke geschiedenis van mooie en minder mooie herinneringen. Behalve mooi is het dus ook nog eens interessant en erg leerzaam.

Omdat het zo’n groot land is, zijn er ook diverse klimaatzones. In het zuiden, bij de zwarte zee, is het klimaat zelfs subtropisch! In het midden zijn er de Taiga’s; vochtige gebieden met vooral naaldbomen. In de poolcirkel zijn er de Toendra’s, waar nagenoeg geen bomen meer zijn, vanwege het strenge klimaat. De toendra is absoluut het allerkoudste gebied waar natuur is en nog dieren leven, maar niet veel dus. Alleen deze drie gebieden op een rij, maakt de reis bijzonder avontuurlijk. Het algemene klimaat van Rusland is het D klimaat, hetgeen inhoudt dat het ’s winters flink koud is met veel sneeuw en in de zomer heel warm. Daarom is de meest aan te bevelen periode in het voor- of najaar. In de zomer kan ook, maar het is echt bijzonder warm, dus niet altijd aantrekkelijk. In de winter kan ook, voor wie tegen echte kou is opgewassen. De sneeuw maakt alles bijzonder pittoreks, zowel de bossen en de rest van de natuur, maar ook de kleinere stadjes. Waar de winterreiziger aan moet denken is dat de dagen kort zijn, vanwege de noordelijke ligging. Toch kan het onvergetelijk zijn, zeker voor wie een sledetocht gaat maken met honden ervoor. Om nooit te vergeten!

De mooiste en grootste steden zijn natuurlijk Moskou en St. Petersburg. Met eeuwenoude gebouwen die veel te vertellen hebben over de lange geschiedenis van dit land. In Moskou zijn bezienswaardigheden zoals het Rode Plein en het Kremlin uiteraard trekpleisters. In St. Petersburg vindt u de Sint Isaakkathedraal, die van goud is gemaakt, heel bijzonder.

Een andere interessante stad is Vladivostok, deze ligt ook aan de kust van de Zwarte zee, zo kunt u in de zomer dubbel genieten van deze plaats, van de cultuur en van het strand.

De prijzen in Rusland zijn over het algemeen lager dan bij ons. De budget backpacker kan er daarom uitstekend terecht. Het goedkoopst en het gemakkelijkst om met de trein te reizen, zelfs voor een bedrag rond de €50,- is het mogelijk om duizenden kilometers op weg te gaan.

Hotels zijn minder voordelig, maar het alternatief is de B&B en de guesthouses. Er zijn nog meer goedkope opties, ga daarom alles zorgvuldig na. Kamperen is feitelijk niet aan de orde in dit land, er zijn nauwelijks campings.

Reizen kan uiteraard ook per auto of bus. In de winter is dit natuurlijk geen goed idee, vanwege de grote sneeuwophopingen. Wie de echte hoogtepunten van Rusland wil zien binnen korte tijd, het kan ook per vliegtuig. Interne vluchten zijn betaalbaar in Rusland.

Ook Rusland is de moeite waard voor de cultuurliefhebber en/of de avonturier.