Home / Backpacken Peru / Backpacken PeruBackpacken Peru

Backpacken Peru

Peru, een land dat tot de verbeelding spreekt. Een onderdeel van Zuid-Amerika en meestal niet een land waar mensen in eerste instantie aan denken als het om de bestemming gaat. Geen eerste keus wellicht, maar wel de moeite waard! Peru neemt een eigen plek in als het gaat om Zuid-amerika, heeft een eigen identiteit. Peru, met een lange kuststrook en ook de prachtige binnenlanden is enigszins mystiek, heeft een prachtige natuur en leuke pittoreske stadjes, waar je zelfgemaakte produkten van de bevolking kunt aanschaffen. Bovendien zijn er nog vele eeuwenoude bouwwerken die bezienswaardig zijn. Dan heeft dit mooie land ook nog de stranden, deze zijn paradijslijk!

Peru ligt aan de westkust van het zuiden van Amerika, tussen Chili en Ecuador in. De landschappen zijn afwisselend en ongerept. Het land is niet heel groot, maar ook niet klein, zeker twee weken om dit allemaal te ontdekken zijn er nodig, maar zelfs met vier weken de tijd kun je je prima vermaken! Op de stranden kun je dan ook heerlijk genieten van een prachtige zonsondergang.

Het beste en het gemakkelijkste is om te beginnen en te eindigen in de hoofdstad Lima. Bijkomen van de reis en lekker op pad gaan in deze prachtige stad, die al veel moois te bieden heeft. Leuke winkeltjes, restaurants met lekker eten en prachtige gebouwen. Een echte trekpleister is de brug die ’s avonds verlicht wordt met verschillende kleuren, de El Puyente Rayito de Sol.

Een ander onderdeel wat je niet mag overslaan is de Inca-trail.

Wil je er helemaal voor gaan, trek dan rond met een tentje. Het prachtige Andes gebergte met de hoge bergen, het bosgedeelte, het mooie dal en niet te vergeten, de uitkijkpunten. Een heel uniek gedeelte van Latijns Amerika. Een ander belangrijk punt is de Imca stad, Huayna Picchu, met het ruine complex van de Imca’s, daterend van ongeveer 1400 na Chr. Voor wie echt een mooi uitzicht wil hebben, beklim de naastgelegen berg.

Peru is niet bepaald een van de duurste landen. Alles is relatief voordelig, zeker ten opzichte van de andere landen. Een eenpersoonskamer boek je reeds vanaf €10,- en voor €1,50 heb je al een maaltijd!

Er zijn ook nadelen aan Peru. Het klimaat is niet altijd bijzonder goed. De veiligheid is ook niet te garanderen (zoals overal). Houd je tas daarom altijd goed bij je, berg je bankpas, creditcard en geld veilig op. Dit is een belangrijk advies: de taxi’s zijn het veiligst, daarom zijn deze de beste manier om te reizen. De meeste tassen worden gestolen in de bus, dus mijdt deze zoveel mogelijk. Zeker als vrouw alleen reizen is niet aan te bevelen.

Wie goed voorbereid en uitgerust op pad gaat, haalt het maximale uit dit mooie en unieke land.