Home / Backpacken Nieuw-Zeeland / Backpacken Nieuw-ZeelandBackpacken Nieuw-Zeeland

Backpacken Nieuw-Zeeland

Als je echt alle uithoeken van de hele wereld wilt zien, sterker nog, naar het einde wilt gaan, dan kun je Nieuw-Zeeland niet overslaan. Hoewel het oppervlakte van het mooie land niet groot lijkt en het inwonertal niet hoger is dan 4 miljoen, is de diversiteit ongelofelijk. Sneeuw, strand, hoog en laag, alles in een! Deze eilandengroep in de grote oceaan is volkomen uniek, hier zijn dingen die je nergens anders vindt. Nieuw-Zeeland kan ook als start- of eindpunt fungeren als je ook Australie en/of Azie wilt bekijken. Vanuit Zuid-Afrika kun je natuurlijk ook doorreizen naar Nieuw-Zeeland.

Backpacken is echt voor iedereen mogelijk, zelfs als je alleen gaat. Met Engels als voertaal is het eenvoudig communiceren. De lucht is zuiver en het landschap fantastisch. In de steden vindt u alles wat u nodig heeft voor een comfortabele reis.

Op het noordereiland is er al meer dan genoeg te zien en te beleven, dit is het grootste en bovendien het dichtst bevolkt. Auckland en Wellington zijn de grootste steden en de moeite van het bekijken waard. Daarnaast zijn er nog vulkanen een veelbezocht natuurverschijnsel. Bovendien vindt je hier nog het grootste meer, Lake Taupo, is een adembenemend gezicht, niet alleen het meer, maar ook de lucht erboven. Als je lekker naar het strand wilt kan dit uitstekend op het noordereiland. Voor kou hoef je niet bang te zijn! Graaf maar met een schep, dit kan gelukkig ook voor volwassenen, graaf je zo warm water op! Dit is het unieke van het warm water strand, Coromandel Peninsula.

Andere stranden, natuurparken spreken tevens tot de verbeelding.

Bezoek ook absoluut het zuidereiland. Wellicht waan je je in Zwitserland met de hoge bergen en de besneeuwde toppen! Het zuidereiland heeft nog ongereptere natuur dan het noordereiland en veel contrasten. De witte stranden, de ijsblauwe gletsjers, tussen de bossen en de meren in. Wandelen en klimmen, alles is mogelijk! De grootste stad van dit eiland is Christchurch. Enerzijds kun je genieten van de rust en de stilte, anderzijds is ook hier alles bij de hand.

Reizen kan per bus, per trein, per boot tussen de eilanden, er zijn ook aan de zuidkant nog meer eilanden, het kan met een camper of gehuurde auto. Hoe groter de groep, des te voordeliger het reizen. Zelfs liften is mogelijk. Desondanks is het voor een vrouw niet aan te bevelen om alleen te reizen of te liften.

De prijzen van hostels zijn redelijk, een kamer alleen wordt duurder. Kamperen is zeer betaalbaar en in de vrije natuur ook toegestaan en gratis. Doe dit echter vooral met een groep.

Onthoud wel goed dat de jaargetijden, net als de rijrichting omgekeerd zijn. Met kerst is het hoog zomer, in augustus is het winter. Dit geldt niet voor de hele eilandengroep, ook op dit stuk zijn de klimaten verschillend. Het budget moet wel duidelijk worden afgestemd. De prijzen in Nieuw-Zeeland zijn relatief hoog, niet in de laatste plaats vanwege de vele importproducten. Maar het is het allemaal meer dan waard.