Home / Backpacken midden Amerika / Backpacken midden Amerika.Backpacken midden Amerika.

Backpacken midden Amerika.

Veel mensen gaan naar de Verenigde staten en Canada, naar het noorden van Amerika dus, velen zijn geinteresseerd in het zuiden, zoals Brazilie, Argentinie en Peru, maar waarom niet eens naar het midden? Mooie landen tussen de beide kusten, het Panama kanaal, een must om naartoe te gaan en nog veel meer! Midden Amerika bevindt zich officieel tussen het zuiden van de V.S. en het noorden van Colombia en wordt ook wel central Amerika genoemd.

Mexico, Panama, Costa Rica, Guatamala, Nicuaraga en Honduras zijn prachtige landen met dito landschappen. De steden vormen een goede afwisseling met het platteland. Er zijn veel (oude) gebouwen te bekijken en mooie artikelen aan te schaffen, gemaakt door de plaatselijke bevolking.

Het voordeel van het midden is, dat het tussen de twee zeeen ligt en tegelijkertijd niet breed is, het is gemakkelijk om van het oosten naar het westen te gaan. Aan de oostkant bevindt zich de stille Oceaan en in het westen de Caraibische zee. Zo kunt u genieten van twee zeeen in een vakantie.

Mexico, het grootste land is in het noorden dun bevolkt en in het zuiden dichter. Uiteraard is Mexico vanwege diverse kenmerken bekend, zoals het eten, de muziek en de maya’s. Dit komt allemaal aan de orde, Tulum een van de meest bekende steden van de Maya’s bevindt zich in Mexico.

Mexico heeft nog veel meer dan dat. Het midden en zuiden van dit land is hoger gelegen en bovendien zijn er drie belangrijke vulkanen. Voor de duikliefhebbers is het eiland Cozumel, een ware pracht, ook voor hen die niet willen duiken en er is nog een bijzonder verschijnsel, namelijk de Palancar-rif die tevens doorgaat als de Maya rif.

Als u nog geinteresseerd ben in meerdere oude kunstschatten, ga dan door het gehele gebied van Meso-Amerika. Dit gebied loopt door van uit Mexico naar Honduras en het heeft erfenissen van diverse periodes van de geschiedenis. Vele tempels, beelden en andere sporen van de de Maya’s, de Azteken en nodg andere overheersers.

De natuur in Mexico kenmerkt zich door de vele contrasten.

U vindt er zowel grote woestijnvlaktes maar ook het groene tropische regenwoud. Aan de kusten zijn er mooie witte stranden en u kunt tevens genieten van de koraalriffen.

Als u nog een derde zee in deze reis wilt betrekken, ga dan naar Honduras, data an de Grote Oceaan grenst. Voor alle landen in het midden van Amerika geldt dat er liefelijke dorpen en stadjes te zien zijn, er is de prachtige ongerepte natuur en vele hoge en minder hoge bergen. Overnachten hoeft helemaal niet duur te zijn, net als het reizen. Houd wel rekening met een minder georganiseerde infrastructuur.

Midden Amerika is productief, er komen vele producten zoals koffie, chocola en fruitsoorten vandaan.

Bovendien maakt de bevolking unieke producten, vele unieke kleurcombinaties in stoffen waarvan kleding kan worden gemaakt, of reeds is gemaakt. Bijzondere beeldjes, serviesgoed en nog veel meer. U gaat met een meer gevulde koffer naar huis dan u kwam!