Home / Backpacken IndonesiëBackpacken Indonesië

Backpacken Indonesië

Als u iets doet, doe het dan goed. Baadt uzelf in de rijkdommen van Indonesië, een land met schoonheid, cultuur, prachtige natuur en bovendien heerlijk eten. Niet voor niets is Indonesië een van de meest populaire bestemmingen van backpackers. Wij helpen u graag met alle nodige informatie over bescherming tegen ziektes en kwalen, het nodige visum en alle andere zaken.

Zelfs al bent u nog nooit op pad geweest als backpacker, zelfs al heeft u het al vaak gedaan, Indonesië is aan te bevelen. U bent er pas echt geweest als u heeft rondgereist, de plaatselijke bevolking heeft ontmoet en de prachtige natuur heeft bewonderd. Zover komt u niet als u een hotel met zwembad boekt. Dan heeft u niets van het werkelijke land gezien en begrepen.

Voor elk budget is er een mogelijkheid om te backpacken in Indonesië. Overnachten en voeding zijn heel voordelig, u kunt het zo duur maken als u het zelf wilt! Hoe en waar u wilt overnachten kunt u vooraf regelen, maar ook ter plaatse. Bij de laatstgenoemde mogelijkheid kunt u zelf bepalen waar u naartoe gaat, uitzoeken wat het voordeligst is en het is bovendien avontuurlijk.

 Indonesië

De bevolking is uitermate vriendelijk en zal u hartelijk verwelkomen.

Met de infrastructuur is het helemaal prima, u kunt overal naartoe. Indonesië is officieel geen ontwikkelingsland meer en heeft alles wat u nodig heeft voor een prima rondreis. Het is dan ook aan te bevelen om de diverse eilanden te bezoeken. Elk eiland is uniek en heeft eigen begroeiing en bebouwing, heel bijzonder.

Veel backpackers beginnen op Java, het grootste eiland van Indonesië, met de hoofdstad Jakarta is het een prima start. Er zijn echter nog meer interessante toeristische trekpleisters alhier, namelijk Yogyakarta. Voor wat betreft de natuur: er zijn interessante vulkanen en u kunt tevens de rijstvelden bezichtigen, wat uiteraard heel kenmerkend is voor Indonesië.

Bali en Lombok zijn tevens heel belangrijk voor toeristen, de stranden zijn heel bijzonder en er is genoeg gelegenheid voor vertier. Wat voor de een een voordeel is, is voor de ander weer een nadeel, er zijn veel toeristen en er wordt ook veel gefeest.

Wilt u eilanden bezoeken die niet overspoeld zijn met toeristen en bovendien de rust opzoeken? Bent u op zoek naar de natuur? Kies dan (ook) voor Sumatra, met een grote variatie aan begroeiing, de natuur is adembenemend.

Andere eilanden die vanaf Java te bereiken zijn, zijn de Gili eilanden. Kenmerkend voor deze eilanden zijn de witte stranden en helder zeewater en niet te vergeten de palmbomen.

Vervoer van en naar de eilanden geschiedt kan per boot en in sommige gevallen kunt u vliegen. Op de eilanden zullen de treinen, busjes en taxi’s van pas komen. De chauffeurs kunnen tevens als gids dienen, maar het is te hopen dat hun Engels een beetje goed is. De riksja is uiteraard een onderdeel dat onmisbaar is op doorreis door Indonesië.

Schrijf u daarom snel in voor de nieuwsbrief en ontvang de gratis tips!