Home / Uncategorized / Backpacken Indonesië: Waar moet ik rekening mee houden?Backpacken Indonesië: Waar moet ik rekening mee houden?

Indonesië is de afgelopen twee jaar uitgegroeid tot één van de populairste vakantiebestemmingen. Het staat onder andere bekend om zijn mooie natuur, de gezellige lokale dorpjes en zijn prachtige stranden. Dit is natuurlijk een all-in one pakket voor backpackers en daarom een geweldige plek om naartoe te gaan. Voor backpackers is een  rondreis Indonesië de het meest ideale, omdat je dan meerdere eilanden in één keer zult ervaren. Indien het bij jou nu al begint te prikkelen, wordt hier een kort overzicht gegeven waar je rekening mee moet houden tijdens je trip naar Indonesië!

backpacken

Cultuurverschillen

Houdt er altijd rekening mee dat de bevolking van Indonesië een ander cultuur hanteert dan die wij gewend zijn. Zo zijn er in Indonesië bepaalde gebruiken rondom het uiten van gedragingen. Het wordt niet gewaardeerd wanneer je in het openbaar uitgebreid affectie toont. Dus zoenen, handen vast houden en omhelzingen ziet de bevolking liever achter gesloten deuren gebeuren. Bovendien is het voor de bevolking erg belangrijk om elkaar te respecteren en het is daarom ook wenselijk dat je hen niet tegenspreekt in het openbaar. Deze uitingen zijn natuurlijk niet uit den boze en er wordt ook zeker niet van je verwacht dat je het nooit mag uiten. Toch is het wel iets om rekening mee te houden, om zo ook je respect naar het land te betuigen.

Kledingvoorschriften

Bij een vakantie Indonesië denk je natuurlijk meteen aan warmte en leuke zomerkleding om mee te nemen. Echter, zijn er wel bepaalde voorschriften waar je een beetje rekening mee dient te houden. Mocht je nou leuke tripjes naar tempels gepland hebben staan of leuke uitjes richting het platteland om rijstvelden te bekijken, dan dienen je schouders en benen bedekt te zijn. Hemdjes, korte broekjes of rokjes zijn niet echt gepast. Bovendien is het aan te raden om op het strand een sarong mee te nemen. Een sarong is een soort wikkelrok die uit één lap stof bestaat. Je mag dus wel in je bikini liggen zonnen, maar wanneer je opstaat zou je deze sarong even om je heen kunnen wikkelen. Ook hier geldt dat het geen drama is wanneer je er niet aan houdt, maar ze zullen het ook niet waarderen.

Indonesie
Eten

In Indonesië speelt rijst een belangrijke rol. Het staat eigenlijk centraal bij het ontbijt, middageten en avondeten. Houdt er dus rekening mee dat je vaak rijst voorgeschoteld zult krijgen, zeker als backpacker! Afhankelijk van je budget, zul je voornamelijk in goedkopere eettentjes veel rijst krijgen. Dit zijn niet de soort rijst gerechten die we in Nederland gewend zijn. In Indonesië gaat het echt om de rijst en niet om de bijgerechten. Je zult daarom in verhouding meer rijst krijgen dan de bijgerechten die erbij horen. In Nederland is dit vaak andersom. Mocht je nou niet zo’n fan zijn van rijst, dan worden in veel eettentjes ook fruit gerechten aangeboden die ook heel lekker zijn!
Samenvattend, zijn dit enkele gebruiken die men in Indonesië vaak hanteert. Neem deze tips met je mee en wees extra goed voorbereid tijdens jouw trip!