Home / Backpacken / Backpacken EuropaBackpacken Europa

Backpacken Europa

Backpacken is per definitie avontuurlijk, in Europa net zo goed als in andere werelddelen of in landen. Zelfs voor wie al meent dat hij al veel heeft gezien van ons eigen grote en veelzijdige werelddeel, kan backpacken helpen om vanuit een andere perceptie een land waar te nemen. Juist vanwege de diversiteit in de klimaten, van land- tot zeeklimaat en van koud tot heel warm, Europa heeft het allemaal!

Europa is vanwege de diverse klimaten, landschappen en culturen wellicht wel het meest veelzijdige werelddeel. In Scandinavië is de natuur zo anders dan in het zuiden, westen en oosten van dit werelddeel. Zowel voor de onervaren als de doorgewinterde backpacker is Europa en bepaalde landen zeker, een aanrader.

Backpacken Europa

In Europa is reizen op allerlei manieren mogelijk.

Met de eigen auto of minibus, camper, motor en niet te vergeten de trein. In de trein heeft u de mogelijkheid om veel te zien en tegelijkertijd om te ontspannen. Wilt u ook naar eilanden zoals de Griekse eilanden, Malta of Corsica, dan is uiteraard het vliegtuig een optie.

Laten we beginnen in het noorden, in Scandinavië, met de bijzonder lange zomeravonden, de frisse lucht, de prachtige ongerepte natuur. U kunt naar hartelust wandelen, varen en zwemmen. Kamperen mag in principe overal, dus met uw auto en tent of camper/caravan kunt u werkelijk overal naartoe. De bevolking is vriendelijk en gastvrij, de meeste van beheersen de Engelse taal. De landen zijn inderdaad uur, accommodaties en kamperen (zeker in de vrije natuur), is daarentegen weer relatief voordelig. Gewoon veel boodschappen meenemen.

Ook landen dichtbij zoals Duitsland, Luxemburg, België en Frankrijk kunnen nog kanten hebben waarvan u niet wist dat ze bestonden. De charmes van de kleinere plaatsen en de gebieden op de achtergrond kunnen werkelijk een ontdekking zijn, in alle opzichten.

In de genoemde landen maar ook in het oosten van Europa kunt u terecht voor de cultuur. Oude gebouwen en hebben veel informatie over geschiedenis waaronder die van de tweede wereldoorlog en het communisme. Backpacken door Europa is in alle opzichten verrijkend. De natuur is weer anders, wat het zo bijzonder maakt. De oosteuropese landen zoals Tsjechië, Hongarije en Roemenië hebben bijzondere hoofdsteden en een prachtige natuur. Ongerept met bossen, bergen die niet te hoog zijn om te beklimmen en van het uitzicht te genieten en nog de vele rivieren en meren. Varen over de rijn is kan ook een onderdeel worden van uw backpackreis en kunt u intens genieten van alles wat u nog nooit heeft gezien. Het behoeft geen verdere uitleg dat ook Oostenrijk en Zwitserland prachtige landen zijn. Reizen is eenvoudig en bergbeklimmen ook, met behulp van de kabelbaan.

Zuid-Europa heeft schatten. Denk niet alleen aan Italië of Spanje, maar ook eens aan Sicilië en/of Portugal. Er is uiteraard nog Griekenland met de vele eilanden. Griekenland is bij uitstek een land met een rijke geschiedenis.

Europa, groot, mooi en heel leerzaam. Met behulp van onze nieuwsbrief wordt u gratis voorzien van de meest actuele tips. Schrijf u daarom vlug in!