Home / Backpacken Europa / Backpacken door Europa, een prachtige reisBackpacken door Europa, een prachtige reis

Om een mooie reis te maken met je backpack op je rug hoef je niet altijd naar Azië of Australië. Ook wat dichter bij huis, namelijk in Europa, kun je een prachtige reis maken met je backpack. De verbinding tussen de verschillende landen in Europa die de moeite waard zijn om te bezoeken is prima, en bovendien zijn er in Europa meer dan voldoende plekken te vinden die je als reisluchtig persoon echt gezien moet hebben. Wij vertellen je graag over een leuke optie waar je voor kunt kiezen.

Rondreis door Europa

Een leuke eerste bestemming voor je rondreis is Oostenrijk. Oostenrijk staat bij velen bekend als een land waar je in de winter heen gaat voor een wintersport vakantie, maar ook in de zomer is het een hele leuke bestemming. In de Alpen kun je prachtig wandelen en vind je veel leuke dorpjes om te verblijven. Vervolgens trek je door Slovenië, waar je de hoofdstad Ljubljana kunt bezoeken. Deze stad wordt door vele gezien als één van de mooiste steden van Europa en verdient daarom zeker een bezoekje. Vanuit Slovenië trek je door het noorden van Italië, waar een stop bij het Gardameer zeker aan te raden is, door naar de Cote d’Azur in Frankrijk. Aan de Middellandse Zee kun je vervolgens gaan genieten in steden als Cannes of Nice, waar het vakantiegevoel je helemaal te pakken krijgt. Vanuit Frankrijk kun je weer rustig gaan klaarmaken voor een terugkeer naar Nederland.

Vrijheid als reiziger

Rondreizen door Europa zorgt voor enorm veel vrijheid. Je hebt in Europa namelijk volop keuze hoe je gaat reizen. Je kunt met de trein reizen maar ook vluchten zijn volop beschikbaar. Bovendien staan veel toeristische bestemmingen bekend om de vele verblijfsplaatsen die beschikbaar zijn. Overal zijn wel campings of vakantieparken te vinden waar jij met je backpack kunt overnachten. Hoe je ook reist en waar je ook verblijft, een rondreis door Europa zul je niet snel vergeten.