Home / Backpacken China / Backpacken ChinaBackpacken China

Backpacken China

China is een bijzonder land, in alle opzichten. De tegenstelling tussen de stad en het platteland, de grootte ervan en de bijzondere bezienswaardigheden, niet in de laatste plaats de beroemde muur!

China kan gewoon de bestemming zijn waarin u geinteresseerd bent, het kan eveneens een onderdeel zijn van een trektocht door Azie. U zult ontdekken dat China weer een andere identiteit heeft onder de andere Aziatische landen.

China is een oude natie, die al 2000 jaar gelegen gesticht is.

Daarom kent dit land vele oude gebouwen. Tegelijkertijd bereikt de moderne westerse cultuur dit land eveneens met hypermoderne en hoge gebouwen. Juist deze mix maakt het land zo boeiend. Ons advies is daarom om de diverse kanten van China te bekijken en te leren kennen.

Backpacken is een relatief voordelige en effectieve manier om echt ondergedompeld te worden in een cultuur. Contact met de plaatselijke bevolking, werkelijk alle diverse zaken letterlijk en figuurlijk ruiken en proeven.

Hongkong kan tot de verbeelding spreken en uiteraard kunt u uw vliegbestemming kiezen in deze stad en uw reis beginnen, maar het is wel een aparte natie. Toch is het zeker de moeite waard om deze kant van de wereld ook te zien.

U kunt ook beginnen (of eindigen, de aankomst en het vertrek kan uiteraard op diverse plekken) in Peking.

Er zijn diverse tickets en prijzen beschikbaar, dus kijk goed naar de voordeligste mogelijkheden. Bijkomend voordeel is dat u in Peking direct al de muur kunt bezichtigen, een plek dus die niet overgeslagen mag worden! Bovendien is hier ook de zogenaamde ‘verboden stad’. Deze is in de vijftiende eeuw gebouwd waar alleen de Keizer en zijn gevolg mochten komen.

De steden in China zijn hectisch, daarom is het daarna een goed idee om de rust op het platteland op te zoeken. Een van de mooiste plekken is het Wulingyuan National Park. Dit is echter tevens gewild door toeristen, maar absoluut de moeite waard, vanwege de rotsen, rivieren en beekjes is het adembenemend. Zhangeije staat bekend vanwege de allermooiste natuur en u kunt van hieruit ook naar Tibet.

Reizen in China is mogelijk door middel van de trein. In de steden vindt u de metro, er zijn ook bussen en taxi’s. Omdat de afstanden enorm groot zijn in dit land, zijn er nachttreinen, zo kunt u reizen en slapen combineren! Reizen over de grootste rivieren behoort ook tot de mogelijkheden.

Het moeilijke van China is uiteraard de taal. Helaas spreken niet veel chinezen Engels. Daarom is het raadzaam om Chinese woorden en bestemmingen vooraf aan je telefoon toe te voegen als apps.

Hoewel het avontuur voorop staat bij backpacken, is het in China aan te bevelen om van tevoren de route en de slaapplaatsen zorgvuldig te plannen. Juist omdat het land zo groot is en er zoveel te zien is, kunt u het maximale uit deze reis halen.

Een visum is noodzakelijk voor dit land, er zijn niet direct inentingen nodig. Maar laat u vooraf goed informeren en geniet met volle teugen van dit bijzondere land.