Home / Backpacken Canada / Backpacken CanadaBackpacken Canada

Backpacken Canada

Het noorden van Amerika is niet alleen heel boeiend, het is ook heel geschikt om er door te reizen, zeker als je het in de juiste maanden doet. Een prachtig bereisbaar gebied. Niet alleen om de mooie en ongerepte natuur, maar ook vanwege de infrastructuur. Keurige wegen, goed vervoer en prima gelegenheden om te overnachten.

Canada is Noord-Amerika, maar heeft een heel eigen cultuur ten opzichte van Amerika. Dit geldt voor het landschap, de steden en de vele prachtige meren en rivieren. Canada heeft een goede infrastructuur en als je in de juiste maanden gaat, ben je verzekerd van een onvergetelijke reis.

Canada, zeker als je naar het noorden gaat, heeft een langere winter. Deze duurt feitelijk vanaf oktober tot en met mei. Gelukkig zijn er vier maanden waarin je vrijwel verzekerd bent van mooi weer. Regen kan altijd, maar over het algemeen heeft Canada heerlijke zomers, waarin het echt warm wordt.

Voor wie niet (te) ver naar het noorden wil, is het een prima idee om in het zuiden van Canada te blijven.

Van het oosten naar het westen trekken, of andersom, is inderdaad aan te bevelen. In het oosten, het zuidelijkste punt, vind je de watervallen die precies op de grens tussen de staat New York en Canada. De stad die daarna volgt, Toronto, is zeker de moeite waard. Daarna komt het platteland weer in zicht, reizen is mogelijk langs het ‘Eriemeer’ ofwel het bovenmeer. Een van de grootste zoetwatermeren tussen Canada en Amerika in.

Zeker als je naar het grote zoetwater eiland wilt, is Manitoulin een aanrader. Een prachtige plek met duidelijk sporen van Indianenstammen. In het westen van Canada zijn er nog meer steden te vinden, zoals Victoria, de hoofdstad met een klassiek Britse uitstraling.

Er zijn in het westen tevens mooie natuurparken, zoals Glacier en Jasper die temidden van de Canadese Rocky mountains liggen. Voor wie echt tot het uiterste wil gaan: Vancouver, de stad op het eiland in het uiterste westen, maken de backpacktocht helemaal compleet.

Een andere mogelijkheid is om verder naar het noorden te reizen, waar de natuur nog ongerepter en avontuurlijker is. Je komt ongetwijfeld bijzondere dieren tegen in het wild. Het ruige landschap is heel boeiend, zeker als je naar de kust gaat.

In principe is zomerkleding genoeg voor de reis. Toch is het aan te bevelen om kleding mee te nemen voor koudere dagen en frisse plekken.

Reizen is in Canada geen enkel probleem, bus, trein, gehuurde auto, busje of camper, het kan allemaal. De b&b’s zijn niet te duur en meestal goed. Dit geldt ook voor de eetgelegenheden. Bovendien, voor Canada hoef je geen inentingen en andere zaken te regelen. Daarom is het zo gemakkelijk om op het vliegtuig te stappen en het avontuur aan te gaan!