Home / Backpacken Cambodja / Backpacken CambodjaBackpacken Cambodja

Backpacken Cambodja

Waar u ook aan denkt, of juist helemaal niet denkt bij dit land, Cambodja is de moeite waard! Dit aziatische land is veelzijdig en aantrekkelijk. Backpacken is een prima manier om de bijzonderheden te ontdekken van dit unieke land. Een visum is een van de vereisten van deze bestemming, de prijs ligt tussen de 25 en 30 dollar, zorg ook voor twee pasfoto’s. De bevolking is in het algemeen wat gereserveerder dan in de rest van Azie, maar desondanks is geen reden om dit land geen bezoek te brengen. Wellicht als enige bestemming, of onderdeel van uw rondreis door Azie. Omdat dit land wat minder groot is, zijn veertien dagen ruim voldoende voor dit avontuur.

In Azie is het altijd aan te bevelen om aan malariapillen te denken. Hoewel inentingen niet verplicht zijn, is het verstandig om toch tegen DTP en Hepatitis A ingeent te worden. Als Cambodja inderdaad een onderdeel is van een rondreis door andere landen van dit werelddeel, hoeft u hier geen extra inentingen voor te hebben.

Het beste aankomst en gelijk startpunt is Siem Reap.

Het heeft een internationaal vliegveld, ook vanuit Thailand kunt u er rechtstreeks naartoe vliegen. Het heeft veel voordelen om hier te starten, er zijn namelijk veel bezienswaardigheden. Een er van zijn de tempels van Angkor, eeuwen oud en met diverse bouwsteilen. U kunt meteen door naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh, niet heel bijzonder maar wel interessant. Hoewel het geen leuke herinnering is van de Cambodjanen, is het wel belangrijk, namelijk de heersing van de Rode Khmer Regime. In de Killing Fields, in de hoofdstad, wordt alles weergegeven uit deze treurige tijd. Het is weliswaar niet verheffend, maar wel leerzaam, een belangrijk onderdeel van de geschienis van Cambodja.

Een boottocht is altijd leuk en zeker naar Battambang, daar zijn namelijk verschillende dorpjes, die drijven! De pittoreske dorpjes zijn zeker de moeite waard.

Cambodja heeft uiteraard stranden en bovendien nog veel eilandjes, die allemaal per boot te bereiken zijn. Een van de leukste is Koh Rong en een andere is Kompot, bekend vanwege de prachtige natuur.

Een van de populairste badplaatsen is Sihanoukville. Zowel het plaatsje zelf als het strand zijn aan te bevelen, echter, andere stranden zijn weer rustiger, wat ook een voordeel is. Maar in Sihanoukville zijn er veel bijzondere natuurverschijnselen, zoals de watervallen. Vanuit deze plaats kunt u ook de prachtige tropische eilanden zien.

Ook Cambodja heeft een klimaat en verschillende seizoenen. Het koudst is rond de tien graden, de hitte kan zelfs oplopen naar vijfenveertig graden celcius. Indien u gaat is de beste periode van februari tot november.

Reizen en overnachten kunt u van tevoren plannen of dit (gedeeltelijk) plaatselijk regelen. Een auto huren is uiteraard mogelijk en de wegen zijn van voldoende kwaliteit. De prijzen zijn in het algemeen veel voordeliger dan hier.

Nog iets om op te letten is: geen kraanwater drinken buiten de steden, dit is onbetrouwbaar. In de steden is het wel mogelijk.

Dus, bereid u voor en op naar Cambodja!