Home / Backpacken Bali / Backpacken BaliBackpacken Bali

Backpacken Bali

Dat Bali een prachtig eiland is, zal u niet verrassen, of u er al wel of nog niet geweest bent. Bali, een echt Indonesisch eiland waar u alles van de cultuur van het land zult tegenkomen. Juist als backpacker kunt u zeggen dat u daadwerkelijk bent ondergedompeld in de Indonesische cultuur. Alles is er, steden, stranden, prachtige natuur in het binnenland. Als u optimaal van dit eiland wilt genieten, is backpacken aan te bevelen.

Wij zorgen graag voor alle benodigde informatie vooraf. Allerlei praktische zaken, variërend van tips voor de bagage, inentingen en malariapillen, visa en verder ook alles wat u moet weten alvorens uw koffer te pakken.

Bali, altijd heerlijk weer, echte palmbomen en nog veel meer charmes, te midden van de Indische oceaan. Aangezien de oppervlakte van dit eiland maar liefst 5633 km² en er wonen ongeveer drie miljoen mensen, vervelen doet het nooit!

De hoofdstad van deze Indonesische provincie Denpasar, het is aan te bevelen om deze tot uw startplaats te maken. U bent dan direct niet alleen in de hoofdstad, maar tevens bij een aantal mooie badplaatsen, zoals Kuta, een goed begin van een backpackreis! Vervolgens kunt u naar het centrum van het eiland reizen, naar de stad Ubud. In deze stad zijn er vele mogelijk, zoals het bezichtigen van oude tempels, die nog steeds belangrijk zijn voor het spirituele leven, er zijn vele kleine winkeltjes waar u eindeloos rond kan lopen en nieuwe producten kunt ontdekken. De rijstvelden, een van de belangrijkste kenmerken van Indonesië kunt u bekijken door er langs te fietsen. Wilt u vooral tempels bekijken? U kunt een hele toer maken, van de ene tempel naar de andere.

Backpacken

Er is nog veel meer te noemen over alles wat zich op Bali bevindt. Het tropisch regenwoud, vulkanen en nog vele andere dingen. De Agung is een vulkaan die gelijk de hoogste berg van Bali is. Het is heel goed mogelijk om deze te beklimmen en van het uitzicht te genieten.

De Indonesische keuken is veelzijdig en vooral heerlijk.

Ook als uvegetariër bent kunt u van vele diverse gerechten genieten. Blijf uiteraard kritisch als het gaat om de bereiding. Als u het niet vertrouwt, laat het staan, het kan u veel diarree besparen.

Als u veel van de zee wilt genieten, kan dat uiteraard ook. Duiken en snorkelen zijn mogelijk, onder deskundige begeleiding. U kunt nog meer van het binnenland genieten als u gaat raften over de Ayung rivier, dwars door het regenwoud, langs stijle bergwanden en rijstvelden.

Het onderdak voor de nacht kunt u zo duur maken als u zelf wilt. Er zijn tal van mogelijkheden, de bevolking biedt u graag een betaalbare slaapplaats aan. Zo leert u nog meer van de Indonesische cultuur.

Het is zeker de kleine moeite waard om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Zo ontvangt u regelmatig gratis tips over de eventuele backpack reis naar Indonesische paradijslijke eiland Bali.