Home / Backpacken aziëBackpacken azië

Backpacken azië

Azië is een grootschalig en uniek werelddeel wat vele culturen vertegenwoordigd. De Aziatische cultuur is niet alleen breed en divers, maar ook bijzonder rijk. Azië staat bekend om het heerlijke eten, de prachtige cultuur en de oude gebouwen. Azië heeft tevens iets geheimzinnigs, de mystiek van het verre oosten is ondoorgrondelijk. Daarom is backpacken in Azië aan te bevelen, om te ontdekken en te genieten tegelijkertijd.

Bezint eer ge begint. Het is uitermate belangrijk om u deskundig te laten informeren over de mogelijke besmettelijke ziektes en de bewapining daartegen. Malariapillen, de juiste inentingen, het is allemaal van groot belang als u weer gezond thuis wilt komen. Neem ook de nodige medicatie mee, niet alleen pijnstillers en ontstekingsremmers, maar ook tegen diarree en zouttabletten om het vocht op peil te houden.

Niet te vergeten, ontdek vooral waar u naartoe wilt en wat u wilt zien.

Natuur, oude gebouwen zoals tempels, stranden of juist het binnenland, steden en wat dies meer zij. Zet daarom de voor u gewenste route uit en ontdek wat er allemaal nodig is om op de gewenste plaatsen te komen. Wellicht kiest u voor afwisseling, van de drukke stad naar het stille platteland en vervolgens een mooi natuurgebied of andersom. Of indien u juist van rust houdt en de steden wilt vermijden. De een houdt van cultuur en wil graag de eeuwenoude tempels bekijken, de ander wil weer genieten van de bijzondere begroeiing of over bergen beklimmen, afgewisseld met aan het strand liggen. Ga daarom zorgvuldig na waar u naartoe wilt en wat u wilt zien en hoe u het maximale eruit kunt halen.

Backpacken

Wat u ook wilt doen, het is aan te bevelen om voor de allerbeste wandelschoenen te kiezen. Zo kunt u in alle opzichten genieten van de vakantie zonder blessures en kunt u gaan waar u wilt. Beschermd tegen warmte en kou en niet te vergeten nattigheid.

Reizen kan natuurlijk op diverse manieren. Wilt u lopen? Dat kan altijd, maar laat u goed voorlichten of maak gebruik van een gids. De trein komt op vele plaatsen. Het is een groot avontuur om per boot de rivieren af te gaan en zo intens te genieten van de groene omgeving. Het is tevens veilig, u bent beschermd tegen dieren en insekten.

Slapen kan uiteraard een even zo groot avontuur zijn. In een hutje in een hangmat tot aan een luxe hotel. Maak uw avontuur compleet en zorg voor een afwisselende mogelijkheden. Bij een hotel aan het zwembad blijven zitten is niet zinvol. Dan kunt u net zo goed in Europa blijven en zult u nooit de rijkdommen van het geheimzinnige oosten leren kennen. Dus haal eruit wat erin zit, wees actief en flexibel.

Verdiep u vooraf tevens in de cultuur van de landen die u wilt bezoeken. Het is belangrijk om de wetten en regels te respecteren, omdat het anders vervelende gevolgen kan hebben. Dan zal de plaatselijke bevolking u ook hartelijk begroeten en zult u welkom zijn.

Ten slotte: schrijf u in voor de nieuwsbrief, met vele gratis tips. Goed reis!