Home / Backpacken australiëBackpacken australië

Backpacken australië

Er is feitelijk geen betere, voordeliger en avontuurlijker manier van reizen dan backpacken. Juist met backpacken ontdekt u de kern van een landschap, de steden, de cultuur en niet te vergeten, de plaatselijke bevolking. Langsreizen, overvliegen, bezoeken stelt u niet in staat om volledig in de bijzonderheden van een land ondergedompeld te worden, backpacken wel!

Australië, het land down under, heeft onwaarschijnlijk veel te bieden. Uiteraard de steden, het landschap, de bezienswaardigheden maar nog veel meer!

Australië bestaat behalve de steden bij lange na niet alleen uit zand, stof en hitte, integendeel. Wij overtuigen u van de vele onbegrensde mogelijkheden!

 

Daarom is het belangrijk om van tevoren te bedenken wat u wilt zien en waar u precies naartoe wilt.

Omdat het land groter is dan Europa, behoeft het geen uitleg dat het niet mogelijk is om alles te zien. Het is prima om met eigen vervoer op stap te gaan. Met een camper, een busje of auto kunt u lekker op pad. U kunt ook gewoon gebruik maken van de bus, dat is het voordeligst. Met een groepje met  een camper, dan kunt u de kosten weer delen, dus bekijk wat op u van toepassing is. Australië heeft voor iedereen iets te bieden!

Backpacken australië

Indien u op zoek bent naar ongerepte natuur, een prachtig gebied, niet of nauwelijks beïnvloedt door het moderne westerse leven, dan is het aanbevelenswaardig om voor het westen te kiezen. Dan kunt u volop genieten van de natuur, de rust en uiteraard ook het avontuur. Dit geldt ook voor het noorden, waar ruige natuur is, de echte tropen. Het Kaduku park vlak bij Darwin is warm aan te bevelen. Tussen Darwin en Cairns vindt u de toeristische trekpleister, namelijk de ‘Ayers Rock’. De bijzondere roodachtige grootste monoliet ter wereld is niet alleen voor toeristen interessant maar ook voor de Aboriginals een belangrijke spirituele plek. Ontdek de mystiek van Australië. Wilt u inderdaad naar het noorden/westen? Dan is het een goed idee om naar Darwin, in het noorden of naar Perth in het westen te vliegen.

Als u naar het zuiden wilt, kies dan voor Adelaide als startpunt. Eerst de stad verkennen, later naar het platteland met de unieke wijnvelden. Er is meer dan genoeg kunst en cultuur in het zuiden van Australië voor de liefhebber. U kunt langs de kust naar Melbourne en eventueel van daaruit weer terugvliegen, dat is eveneens te regelen.

Echter, de meeste backpackers gaan naar het oosten. Door het vliegtuig te pakken naar Sydney bent u al op de goede weg. Indien u 2500 kilometer langs de oostkust trekt, in de richting van Cains, ziet u prachtige natuurverschijnselen, zoals bij Byron bay, Surfers paradise en diverse eilanden. Geniet van de prachtige stranden en het mooie blauwe heldere zeewater. Ook nog een attractie: ‘the blue mountains’!

Haal het maximale uit uw reis naar Australië, ontdek welk gedeelte het meeste van uw belangstelling heeft. Onze gratis nieuwsbrief bevat vele tips, dus schrijf u vlug hiervoor in!