Home / Backpacken Amerika / Backpacken AmerikaBackpacken Amerika

Backpacken Amerika

Een land dat divers is qua klimaten, tijdzones, landschap en niet te vergeten de bevolking is absoluut de moeite waard. Ook wie nog geen of weinig ervaring heeft met backpacken is dit een prima keuze. Enerzijds heeft het land veel overeenkomsten met onze westerse wereld, maar het landschap is meestal heel anders en zijn er meer dan genoeg bezienswaardigheden.

Een vlucht plannen is eenvoudig en dit geldt ook voor het vervoer in Amerika. Een auto huren is een uitstekende manier om te reizen, het is voordelig en gemakkelijk. De verkeersregels zijn eenvoudig, de wegen meestal van goede kwaliteit en de rijrichting is hetzelfde als in Nederland, gewoon rechts.

De alternatieven zijn bussen en treinen.

Indien u ook de grote steden wilt bezoeken is het uiteraard aan te bevelen om voor het openbaar vervoer te kiezen. New York heeft een bijzonder groot netwerk en u kunt overal heen. Voor de liefhebbers is een motor ook nog een optie, dit is een populair vervoersmiddel en geeft de gelegenheid om overal van te genieten.

Wat u ook wilt zien en beleven, er is zoveel keus dat u zich vooraf goed moet orienteren. U kunt ervoor kiezen van de oost- naar de westkust te reizen of andersom.

Uiteraard kan van het noorden naar het zuiden ook, of diagonaal. De bekendste weg in de V.S. is ‘Route 66’. Deze snelweg doet feitelijk beide routes, van het noordelijke Chicago naar Los Angeles. Het is een heel groot avontuur en u kunt ervoor kiezen om deze in twee of drie weken te doen. Het kan echter nog extra leuk worden als u echt in het noorden begint, in Michigan, tussen de grote meren, waarvan de overkant niet eens te zien is. Voor de Nederlanders een interessante staat, er wonen nog veel mensen met Hollandse wortels.

Er zijn watervallen, vele boomgaarden met vrijwel alle fruitsoorten, velden en bossen. Gaat u door naar Chicago? Uiteraard is de stad ook een bezoek waard. Van daaruit kunt u verder over de Route 66 indien u wenst. U kunt ook meer in het noorden blijven en het berggebied de Rocky Mountains bezoeken. Een eindeloos gebied met punten waarop u een prachtig uitzicht heeft.

Als uw reis in New York start, sla dan de Niagara watervallen niet over. Een toeristische trekpleister uiteraard, maar bijzonder indrukwekkend.

Het midden en zuiden van Amerika is niet minder boeiend, zeker de kuststreken. U kunt van stad tot stad trekken, maar ook via kleinere plaatsen. De knusse kleine stadjes, de grote steden en de vele rivieren en natuurparken, het is allemaal even boeiend.

Wilt u toch een groot gebied overbruggen en geen zin om te rijden of in de trein? Binnenlandse vluchten zijn uiteraard ook mogelijk, de Ameri

Overnachten kan op veel plaatsen, omdat de bevolking gewend is aan verre reizen en overnachten. Motels zijn voordeliger opties dan hotels uiteraard. Er zijn ook genoeg B&B’s die nog voordeliger zijn dan motels. Voeding en trouwens kleding ook is in het algemeen niet duur. Ontdek dit gedeelte van de wereld en de rijke mogelijkheden!