Home / Backpacken Alaska / Backpacken AlaskaBackpacken Alaska

Backpacken Alaska

Alaska, de noordelijkste en koudste staat van de Verenigde Staten. Het land heeft dezelfde regels en cultuur als de andere staten (hoewel elke staat ook weer anders is), maar uiteraard een uniek landschap, klimaat en wetenswaardigheden. Laat je niet afschrikken door de eventuele kou, onherbergzaamheid, maar ga het avontuur aan in de prachtige ongerepte natuur die werkelijk uniek is en niet te vergeten de bijzondere dieren, zoals elanden, beren en prachtige vogels.

Uiteraard is het klimaat van Alaska anders dan de rest van Amerika. Reizen is feitelijk alleen mogelijk tijdens de zomermaanden, namelijk van juni tot en met augustus. Desondanks, backpacken is toch heel goed mogelijk, ondanks het grillige landschap, er zijn zelfs ijsvlaktes te zien. Juist de verlatenheid van bepaalde gebieden is heel rustgevend en tegelijkertijd avontuurlijk. Maar je moet van tevoren wel goed op de hoogste zijn als het gaat om alles wat niet kan.

De zomerse temperaturen zijn over het algemeen heerlijk, rond de 20 graden. Toch is het aan te bevelen om je garderobe ook aan te passen aan koeler weer.

Backpacken in Alaska kan uitstekend met de trein.

Er is een belangrijk spoor, feitelijk de slagader van deze staat, gaat langs ravijnen, gletsjers, ijsvlaktes en grotten. De auto is een volgende optie, maar om helemaal zelfstandig te gaan, is iets wat je nog moet overwegen. Met de bus is tevens een prima idee, het is betaalbaar en het brengt je nog op uniekere plaatsen dan de trein. Ook het huren van een camper maakt Alaska nog interessanter, reizen en overnachten in een!

Alaska’s kracht is het bijzondere landschap. Het is een westers gebied, dus geen gedoe met inentingen, visa etc. Maar voor wie de echte wildernis wil opzoeken, doet er goed aan om altijd met een ervaren gids op stap te gaan.

Het overnachten in Alaska is over het algemeen vrij prijzig, helaas. Hoewel er wel bij zorgvuldig nagaan betaalbare B&B’s. Een alternatief is kamperen, dat is een prima mogelijkheid, slechts een paar euro per nacht.

Dit geldt ook voor het eten. In eerste instantie lijken er alleen dure gelegenheden te zijn, maar bij goed zoeken kun je heel voordelig van het voedsel genieten.

In Alaska is inderdaad meer dan genoeg te zien. Zoals de hoogste berg van de hele wereld, de Mount McKinley. Er zijn diverse prachtige natuurparken, zoals Katmai National Park. In dit park kunt u echt kennismaken met de Grizzlybeer.

Excursies boeken per boot is ook mogelijk. Zo kom je heel dichtbij de gletsjers en je kunt bepaalde gebieden vanaf het water bewonderen.