Home / Backpacken Afrika / Backpacken AfrikaBackpacken Afrika

Backpacken Afrika

Het is een goede keus om te gaan backpacken op dit bijzondere continent. Er zijn vele bijzondere bezienswaardigheden, u kunt volop genieten van de mooie natuur en de vele diersoorten. Echter, obstakels zijn er ook, daarom is het van groot belang om dit artikelen te lezen.

Afrika is een werelddeel, het noorden zit aan de middellandse zee vast, het zuiden is zover dat zelfs dat stuk al bijna onze tegenvoet is. De jaargetijden zijn in het Zuiden van Afrika ook omgekeerd, dit is belangrijk om aan te denken voordat u op pad gaat.

Kenia en Zuid-Afrika zijn de bekende landen van dit continent en erg populair bij de toeristen. Maar ook andere, minder populaire landen zijn de moeite waard om te bezoeken. Uiteraard staat veiligheid voorop, de landen waar het politiek niet stabiel kunnen beter vermeden worden.

Afrika is enorm groot en de diversiteit enorm. Prachtige kusten, bijzonder mooie binnenlanden en natuurparken. Niet alleen de natuur is veelkeurig, de bevolking is het ook. Juist dit alles

De reis zou kunnen beginnen (of eindigen) in Zuid-Afrika, bijvoorbeeld in Kaapstad. Dan ziet u allereerst een bijzondere stad met een bijzondere geschiedenis en kunt u daarna doortrekken langs de kusten van de Oost- en Westkaapprovincie. U ziet hier allerlei variaties van knusse afrikaanse dorpjes en op de stranden en in de natuur waant u zich in het paradijs. Er zijn bergen, bossen, grote vlaktes, rotsen en nog veel meer.

Kenia is populair bij toeristen, niet in de laatste plaats vanwege de sprookjesachtige Victoria watervallen.

Kenia heeft een vriendelijke bevolking, Engels wordt er gesproken en zowel een mooi binnenland als stranden heeft. Het buurland, Tanzania is ook de moeite van het bezoek waard. Prachtige taferelen van de dieren die rondtrekken, zoals zebra’s en neushoorns. Voor de echte avonturiers, in dit land ligt de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika.

Ghana is een bijzonder mooi en politiek stabiel land. De hoofdstad Accra ligt bij de prachtige kuststreek, maar ook de binnenlanden zijn de moeite waard. Er zijn meerdere mooie steden die het bezoeken waard zijn, zoals de hoofdstad van Kenia, Nairobi en nog veel meer.

Reizen in Afrika is niet gemakkelijk en kost vaak veel tijd. Binnenlandse vluchten zijn een uitkomst, maar niet altijd even voordelig. Het leven in Afrika is in het algemeen wel veel voordeliger dan in de westerse wereld. Reizen kan ook via de bus, dit is betaalbaar maar let wel op de veiligheid. Een auto huren kan natuurlijk ook, maar een goede voorbereiding is onontbeerlijk, meer dan voldoende benzene en water mee voor onderweg.

Een visum en intentingen vooraf verschilt per land. Malariapillen zijn altijd aan te bevelen in Afrika. Plan dus nauwkeurig welke landen je wilt bezoeken en vergeet niet te controleren welke visa en inentingen noodzakelijk zijn.

Aangezien de seizoenen anders zijn, ontdek per land wat de beste tijd is.

In Zuid-Afrika is het tijdens onze zomer winter, maar dan zijn de temperature juist aangenaam, rond de 20 graden, een goede temperatuur om veel te ondernemen en te genieten!