Home / Backpack rugtas / Backpack rugtasBackpack rugtas

Backpack rugtas

Uiteraard is een van de belangrijkste onderdelen van je backpackreis je bagage. Je kunt absoluut niet zonder, maar met is ook weleens lastig. Daarom is het raadzaam om een kwalitatief goede rugtas aan te schaffen, die het reisplezier alleen maar verhoogt! Een Herschel backpack is het beste bij een backpackreis, je kunt deze overal mee naartoe nemen en dat geeft veel bewegingsvrijheid.

Licht, waterdicht en vooral gemakkelijk te bevestigen zodat het gewicht goed wordt verdeelt, daar gaat het om. Ook met de nodige opbergvakken, zodat je niet elke keer de hele tas leeg hoeft te schudden als je ergens naar zoekt. Bovendien zijvakjes met de bagage die je altijd bij de hand moet hebben, voor je poncho, je reispapieren (als je die niet in een ander tasje hebt), een flesje handwasmiddel, je bidon of veldfles etc. De meeste tassen bestaan uit minimaal twee ruimtes (excl de buitenvakjes), een boven en ondergedeelte. Bij sommige exemplaren is het basisgedeelte ook gescheiden in twee vakken, zodat je in totaal drie grote vakken hebt. Het is niet verwonderlijk dat het belangrijk is om de zwaarste spullen in het onderste vak te verpakken.

De tassen zijn uiteraard van diverse groottes.

Het ligt eraan hoe lang je ergens naartoe gaat, vier dagen is uiteraard wat anders dan vier weken en ook waarheen je gaat. Voor een echt warm land in het droge seizoen heb je natuurlijk niet veel lange broeken nodig. Wil je gaan kamperen of eenvoudig overnachten Wie ook een slaapzak en/of een (opblaasbaar) matrasje mee wil nemen, heeft nog meer ruimte nodig. Daarom zetten wij de mogelijkheden graag op een rijtje.Ga je minder dan 3 of 4 dagen, dan is een gewone standaard rugzak ruim voldoende.

Om het draagcomfort te verhogen moeten de schouderbanden en de heupgordel op de juiste wijze worden aangepast. Zelfs enkele centimeters of nog minder maken al verschil! Wat het nog comfortabeler maakt is het gordeltje tussen de schouderbanden, dat over de bovenkant van de borst loopt. Zo wordt het nog gemakkelijker om het gewicht te torsen. En wie het, zeker in tropische landen, niet al te warm wil krijgen op de rug, koop een rugzak met een ventilerend ruggedeelte. Dit scheelt zeker veel zweet.

De kleinste, een tas met inhoud van 30 liter, is geschikt voor maximaal een krappe week, tussen de 3-5 dagen. Wie een week of iets langer wil, heeft een tas van minstens 40 liter nodig. Voor langer dan een week, anderhalf of twee, is minstens 60 liter nodig, voor wie drie of vier weken gaat zijn er rugtassen van 80 liter. Dit geldt tevens voor hen die korter gaan, maar gaan kamperen en slaapzak/slaapmat meenemen.

Ook de lengte van de desbetreffende persoon spreekt een woordje mee. Laat je daarom goed adviseren als je een backpackrugzak op maat wilt aanschaffen.

Dan het budget. Een goede backpack rugtas hoeft niet bijzonder duur te zijn, maar het is ook niet aan te bevelen om voor de allergoedkoopste te gaan. Dan is de kans toch groter dat de naden eerder zullen loslaten of de tas op een andere manier niet voldoende. Wie minimaal €50,- en maximaal 150,- besteedt heeft een prima tas, op de gewenste grootte.

Er zijn natuurlijk assecoires, een ervan is de regenhoes, voor als de tas niet reeds waterdicht is. Een transporthoes kan nodig zijn voor het vliegtuig.

Daarom, ga voor de juiste aanschaf en kies gelijk voor de eventuele nodige assecoires. Zo kun je wijs op reis!