Home / Backpack landen / Backpack landenBackpack landen

Backpack landen

Misschien denk je weleens over backpacken, maar weet je niet waar en wanneer. Of heb je reeds vaste plannen, maar ben je er nog niet helemaal uit welk land of landen die je zult kiezen en wat je wilt zien. Er zijn goedkopere en duurdere landen om te backpacken, landen waar weinig te zien en te doen is, landen waar veel te zien is of landen die niet veel bijzonders in huis hebben. Maar ook onbekendere landen die niet bovenaan de lijsten van toeristen zijn, kunnen onverwacht veel te bieden hebben.

Ver van huis en toch dichtbij, omdat de landen westers zijn, zijn Australie en Nieuw-Zeeland. Backpacken in een van deze twee is al een hele belevenis, vanwege de bijzondere natuurverschijnselen, aan de kust en in de binnenlanden, de mooie en moderne steden en vooral de veilige en gemakkelijke manier van reizen. Zelfs alleen backpacken behoort tot de mogelijkheden. Dit geldt tevens voor West-Europa, de Verenigde Staten en Canada. Zuid-Europa kan uiteraard ook, in sommige plekken niet voor vrouwen alleen, maar meestal ondervind je niet veel problemen.

Het oostblok kan ook heel boeiend en afwisselend zijn.

Hongarije en de omliggende landen hebben mooie steden, vaak heel oud met karakteristieke gebouwen. De natuur van deze landen is bijzonder mooi, veel bos, bergen, rivieren en meren.

Reizen per auto, camper of caravan kan uitstekend, net als de trein! Zo kun je heerlijk genieten van het prachtige uitzicht zonder je druk te hoeven maken over de route of andere dingen.

Azie is groot, veelzijdig en in alle opzichten boeiend. Zuidoost Azie is populair onder backpackers, de landen zijn mooi, afwisselend en vooral voordelig. We hebben het dan over Thailand, Laos en Cambodja. In het zuiden in India en Nepal, vind je mooie landen die niet duur zijn. Echter, de infrastructuur is minder goed en reizen duurt dus wat langer.

Je kunt ook op pad gaan in andere Aziatische landen, waar de infrastructuur goed is.

Indonesie is prachtig, Maleisie ook, alleen wat duurder. Japan is zo’n beetje het duurste land van dit werelddeel. Daar staat wel tegenover dat het vervoer, de accommodaties en het land werkelijk garant staan voor een perfecte backpackreis. Zowel in Japan als China proef je het verre oosten. China is uiteraard een heel boeiend land met veel bezienswaardigheden. Wie Azie ook goed wil bekijken kan gebruik maken van de Transsiberie express.

Afrika is uiteraard een wereld op zichzelf. Er zijn toeristische en minder toeristische landen, desondanks allemaal de moeite waard. Kenia is prachtig, Zuid-Afrika eveneens, net als andere landen. Check wel voor het afreizen de veiligheid, criminaliteit en andere zaken waarmee je rekening moet houden. Bedenk wel dat in een aantal Afrikaanse en Aziatische landen het gevaarlijk is om deel te nemen aan het verkeer, het is beter om gebruik te maken van bus of trein.

Bedenk wat je allemaal nodig hebt voor een bepaald land/werelddeel. Inentingen, medicatie, visa en creditcard.

Toch zijn er landen waar het niet altijd de moeite is om naartoe te gaan, of te gevaarlijk. Bepaalde Afrikaanse landen, over Peru hoor je ook niet altijd het beste en sommige landen in midden Amerika zijn nogal risico vol. Maar hoe dan ook, elk land en elke streek heeft eigen charmes. Laat je verrassen!