Home / Alleen backpacken / Alleen backpackenAlleen backpacken

Alleen backpacken.

Op reis gaan als backpacker is altijd avontuurlijk en zeker als je dat alleen doet! Altijd, maar juist als je alleen gaat, is het zo belangrijk om goed voorbereid te zijn. Alleen backpacken behoort zeker tot de mogelijkheden, maar niet in alle landen en ook niet voor iedereen. Als meisje of jonge vrouw in je eentje door Zuid-Afrika is om begrijpelijke redenen niet aan de orde. Maar toch zijn er veel mogelijkheden, ook voor de einzelganger.

Ken je de taal van een land, dan wordt het sowieso al gemakkelijker, net als je van origine wortels hebt in een bepaald gebied en zeker als je er geboren bent. Je uiterlijk valt dan minder op in bepaalde landen.

Het beste is om te beginnen, ook met backpacken in het algemeen, in West Europa of andere westerse werelddelen, zoals de Verenigde Staten en Canada, of Australie of Nieuw-Zeeland. Met Engels kun je vrijwel overal terecht, het voedsel is niet heel anders en dit geldt tevens voor de normen. Bovendien weet je wat je te wachten staat qua prijzen. In Scandinavie is alles wel duurder, maar kamperen of overnachten kan weer goedkoop. Bovendien kun je al een aantal basis zaken als het gaat om voeding zelf ook meenemen. De infrastructuur is goed, met bus, trein, auto, camper, het kan allemaal. Zuid- of West Europa kan ook uitstekend, alleen is de kennis van Engels, zeker in het oosten minder, hopelijk spreek je ook Duits.

Canada of Amerika kan ook, maak dan wel gebruik van B&B’s en/of motels.

Zeker als vrouw is het niet aan te bevelen om alleen te gaan kamperen. Er zijn mogelijkheden genoeg. Als je medische hulp nodig hebt, in al deze landen is het goed geregeld.

Down-under, een heel andere wereld en bijzonder mooi, is het ook geen probleem. Het vervoer, het overnachten en allerlei andere zaken is allemaal prima te regelen.

Hoe dan ook, laat je niet weerhouden door angst of twijfel. De wereld is groot en geniet ervan. Bovendien is het als je alleen gaat nog eenvoudiger om contacten aan te knopen en vooral te gaan en te staan waar je wilt, niets of niemand om rekening mee te houden. Nog even een dagje extra op het strand? Het kan allemaal.

Als je bepaalde excursies, klimmerij of wandelingen op bepaalde plaatsen waar de natuur gevaarlijk kan zijn, vraag om deskundig advies en neem de juiste producten en materialen mee, zoals warme en/of waterdichte kleding en het juiste schoeisel. Belangrijk is wel om altijd een ruime watervoorraad bij de hand te hebben.

Wil je toch naar meer exotische gebieden zoals Afrika of Azie? Ontdek dan welke landen het veiligst en het beste georganiseerd zijn.

Juist als je overnacht in kleine plaatsen en dito pensions heb je de gelegenheid om contacten met de plaatselijke bevolking aan te knopen. Wil je juist alleen zijn? Dat kan in veel landen ook. Bovendien is het in veel gebieden mogelijk om vrij te kamperen. Ontdek de rust en het avontuur helemaal zelf!